Отидете към основна версия

18 Март, 2021 13:16, обновена 18 Март, 2021 13:16 9 237 18

Acura разказа за най-мощния седан в историята си

  • acura-
  • tlx-
  • type s

Новото поколение TLX Type S получава трилитров V6 турбо двигател с мощност 360 конски сили

Марката Acura посочи основните технически характеристики на спортната версия на новото поколение на седана TLX, наречено Type S. За първи път тази кола беше показана още през май 2020 г., но ТТ данните за нейния двигател бяха публикувани едва сега.

Acura TLX Type S е оборудвана с изцяло нов трилитров V6 турбо двигател с директно впръскване на горивото, който е съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на всички колела.

Двигателят на TLX Type S развива мощност от 360 конски сили и 480 Нм въртящ момент, което го прави най-мощният седан в историята на японската премиум марка. Освен това автомобилният производител отбелязва, че новият TLX Type S е първият автомобил на марката със задвижване на четирите колела и с „истинска“ система за управление на тягата.

Версията Type S се различава от стандартния седан TLX, който е оборудван с двулитров компресорен четирицилиндров двигател с мощност 276 конски сили, по предното спортно независимо окачване с двойни носачи, както и с наличието на специален електронен режим "Sport +" .

Пълните подробности за седана Acura TLX Type S ще бъдат предоставени в средата на май 2021 година, когато ще бъде пуснат в продажба. Точната цена на иновацията все още не е обявена, но се отбелязва, че първоначалната цена не трябва да надвишава 55 хиляди долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини