18 Август, 2024 12:20 1 768 6

Acura потвърди електрическия наследник на NSX

  • acura-
  • nsx-
  • суперкар-
  • honda
Acura потвърди електрическия наследник на NSX - 1

Acura официално потвърди плановете си за разработване на духовен наследник на емблематичния NSX. Новият електрически спортен автомобил, чието пускане на пазара е планирано за 2027 или 2028 г., ще се движи на предстоящата електрическа платформа Zero Series на Honda.

Въпреки че точното име остава неразкрито, автомобилът обещава да предостави подобно на предшественика си шофиране, фокусирано върху ефективността. Благодарение на леката си конструкция новата платформа ще даде приоритет на ниския център на тежестта и просторния интериор.

Оригиналният NSX се славеше с изключителната си управляемост и завладяваща динамика на шофиране - еталон, който електрическият наследник ще трябва да достигне. Балансирането на производителността, пробега и управлението на електрически спортен автомобил остава сериозно предизвикателство за автомобилните производители, а Acura ще се изправи пред силна конкуренция от страна на утвърдени съперници като Porsche и Tesla.

Тъй като автомобилната индустрия преминава към електрически задвижвания, развитието на новия NSX ще бъде внимателно наблюдавано както от ентусиастите, така и от конкурентите. Предстои да разберем дали Acura ще успее да улови магията на оригиналния NSX и да предефинира сегмента на електрическите спортни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токът

    2 15 Отговор
    е бъдещето

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Демократ

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Токът":

    Само в лунапарка
  • 3 Бърррр бъррр и ругатни в облаци дим

    5 8 Отговор
    Питайте Ганьо мозъка - бъдещето е на димилниците
  • 4 Охотник

    5 0 Отговор
    Феновете определено не очакват електрически supercar, а хибриден каквото беше последният NSX. Завръщането на Honda, във F1. Цели точно развитието, в хибридната технология с ДВГ. Също целта е популяризиране на спортни хибриди. Но щом така са решили, ще видим резултата. Още сме далеч, от напълното заместване на ДВГ. Дори, във формата с водород. Но времето ще покаже кой греши.
  • 5 Мне

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Токът":

    Бъдещето е днес ⚡
    Миналото е нощес 🛢️

  • 6 Истински екологично

    0 0 Отговор
    Именно японски учени бяха направили изследване кои МПС-та са най-щадящи за околната среда. Извода им беше следния - карайте автомобила си колкото се може по-дълго. Поддържайте го и го карайте дълги години. Това е най-доброто за природата при сегашните условия и нуждата от мобилност.