Отидете към основна версия

11 555 62

Специален Lexus за принца на Монако

  • lexus landau

Компанията Lexus разпространи официални снимки на един, доста необичаен хибрид LS 600h. Автомобилът е направен специално за сватбата на принца на Монако Албер II и годеницата му Шарлин Уитсток, а най-странното в колата е нейната каросерия.

Тя е в стил Ландо (от фр. Landau), което всъщност представлява нещо като половин кабриолет. Иначе казано открита е само задната част на автомобила. Наименованието, въпреки че е френско идва от името на немски град, в който преди много години са се произвеждали карети с подобна структура.

Японците обаче са помислили и какво ще правят младоженците при евентуален дъжд по време на церемонията. Ако се стигне до такава ситуация задната част на колата може да бъде покрита със авангарден прозрачен панорамен таван, който е изработен от специални сплави и тежи само 26 килограма.

От японската фирма обясняват, че изработката на Lexus Landau им е коствала много усилия. Наложило се е сериозно усилване в долната част на каросарията, основна преработка на салона и товарното пространство, както и още куп други, по-незначителни конструктивни изменения.

Освен това хибридът е проектиран така, че да може през цялото време на сватбената церемония да се движи само и единствено на ток. Това всъщност е било едно от основните изисквания на принца, който, както е известно, всячески показва любовта си към екологията.

Откритата версия LS 600h е направена само в един екземпляр и е предназначена специално за принц Албер II. Според хора от приближените среди на принца, след сватбата уникалния Lexus ще бъде продаден на благотворителен аукцион.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини