Отидете към основна версия

3 629 18

Jeep представи електрически Wrangler с механична трансмисия

  • jeep-
  • wrangler-
  • magneto-
  • електрически

Jeep Magneto е електрическата версия на Wrangler

Снимки: Jeep

Преди няколко седмици ви информирахме, че от американската компания смятат да представят концепт за електрически Jeep и ето че това вече е факт. Всеки посетител на традиционното Великденско Jeep Сафари ще може да разгледа отблизо новия офроудър на ток.

Jeep Magneto споделя база с последната генерация на Wrangler, разполага с над 5 см по-високо окачване и 35-инчови A/T гуми. Подобно на бензиновата версия, така и тази на ток, може да „гази“ във вода с дълбочина над 75см.

От гледна точка на задвижване, концептът предлага електромотор с мощност от 285 конски сили и максимален въртящ момент от 370 нютон метра. Най-интересно е наличието на механична трансмисия с 6 предавки, което е нетрадиционно при автомобилите на ток.

Батерията е с големина от 70 кВч и е разделена на 4 отделни модула за по-добър баланс на теглото. Можем да намерим един в предната част, един в задната, както и по два от всяка страна на Jeep-а.

Засега не се споменава нищо повече за пробег при различни условия или продължителност на зареждане, като единствено знаем, че ще разполага с 800-волтова технология, а спринтът от 0 до 100 ще отнема около 7 секунди. Очакваме повече информация за концепта в следващите дни, а за серийна версия ще трябва да изчакаме още поне няколко години.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини