Отидете към основна версия

5 142 12

Aston Martin Vantage F1 Edition дебютира с повече мощност

  • aston martin-
  • vantage-
  • safetu car-
  • кола за безопасност

Лимитирана серия чества завръщането на марката във Formula 1

Снимки: Aston Martin

Както вече ви информирахме, дългогодишната традиция, колите за безопасност във Формула 1 да са от марката Mercedes-Benz ще се наруши през този сезон и на пистата ще виждаме Aston Martin и по-специално моделите Vantage и DBX. Поради тази причина от британската компания ще предложат лимитирана серия на двувратото купе, което ще разполага с подобрени показатели.

Под капака на Vantage се крие 4.0-литров бензинов V8, заимстван от Mercedes, който при лимитираната серия разполага с мощност от 528 конски сили и максимален въртящ момент от 685 нютон метра. Освен тях, от Aston Martin обещават по-добра смяна на скоростите при автоматичната трансмисия с 8 предавки, както и подобрено окачване, насочено към пистовото каране.

Джантите също са различни, като тези отпред са с големина от 20-цола, а отзад можем да открием по-големи 21-цолови колела. Отличителни са също и добавките на предната броня, праговете и дифузьорът в задната част, а големият спойлер на багажника, просто няма как да остане незабелязан. Освен визуална роля, тези елементи осигуряват и до 200 кг повече притискаща сила при висока скорост.

Aston Martin Racing Green е един от цветовете в които може да бъде поръчана лимитираната серия, а Lunar White и Jet Black, които пристигат с гланцов или сатенен завършек са останалите опции пред бъдещите клиенти. Промените в интериора включват контрастни елементи и такива облицовани в кожа или алкантара. Купувачите могат да избират между Vantage и Vantage Roadster, като цените им започват от 162 хиляди евро в Германия. Първите доставки се очакват в началото на месец май.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини