Отидете към основна версия

15 219 30

Ferrari с двигател от BMW

  • ferrari-
  • bmw-
  • enzo-
  • 850i-
  • реплика

€40 000 не са малко пари за реплика, но в сравнение с цената на оригинално Enzo сумата изглежда направо нищожна. Автомобилът от снимките има и друго предимство. Изработен е толкова майсторски, че от разстояние би могъл да заблуди поне 90% от участниците в движението.

Създателите на копието са се постарали да останат верни на оригинала и при оглед в по-близък план. Както и при истинското Enzo, пред задния мост има надлъжно монтиран 12-цилиндров двигател, но не от Маранело, а от Мюнхен.

Петлитровият мотор и шестстепенната механична трансмисия са взети от BMW 850i. Мощността е увеличена на 400 к.с., а въртящият момент - на 500 Нм. За повече автентичност създателите на репликата са изнамерили и пригодили оригинална изпускателна система от старо Ferrari F50.

За укротяването на фалшивото Enzo се грижат 8-бутални спирачни апарати отпред и 6-бутални отзад. Дисковете са 365-милиметрови, а ръчната спирачка е хидравлична.

Интериорът също се доближава максимално до оригинала. Сертифицираните от FIA седалки са тапицирани с кожа и червена Алкантара. Продавачът не споменава колко тежи репликата, но каросерията от фибростъкло и въглеродни нишки надали би затруднила особено баварския V12.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини