Отидете към основна версия

7 292 36

Шефът на BMW разкритикува дизайна на електрическите превозни средства на конкурентите

  • bmw-
  • ix3-
  • електромобили-
  • ципсе

Според топ мениджъра всички електрически автомобили са твърде еднакви

BMW iX

Оливър Ципсе заяви, че всички съвременни електрически автомобили на пазара изглеждат твърде еднакво, но BMW не може да си го позволи, тъй като клиентите на германската марка имат нужда от нещо различно.

Генералният директор на BMW каза това в интервю за Ройтерс, като добави, че всички електрически автомобили днес имат доста типичен дизайн и си приличат. „Ако погледнете какво се случва на пазара с тези платформи, ще видите, че всички машини изглеждат еднакво.

BMW има много специфични клиенти, които са готови да платят много пари, така че мисля, че не се нуждаят от автомобили, които са подобни на другите “, казва топ мениджърът. Трудно е обаче да се съгласим с това твърдение, както и да спорим с факта, че дизайнът на серийния електрически кросоувър BMW iX се оказа изключително противоречив.

Главният дизайнер на марката Домагой Дукец обаче наскоро отбеляза, че добрият дизайн не може да се измери в такива примитивни определения като „красив“ или „грозен“, тъй като е твърде субективен.

Относно електрическите автомобили, Ципсе вярва, че Tesla скоро ще загуби лидерството си на пазара, тъй като много много големи автомобилни производители се включват в борбата за този сегмент: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, General Motors, Ford и други.

Що се отнася до марката BMW, то техните планове са до 2030 година да пуснат девет нови модела с електрическо задвижване. Всички те ще бъдат изградени на новата модулна платформа Neue Klasse.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини