24 Април, 2021 12:00 7 907 31

Електромобили срещу автомобили - битка на звуци (ВИДЕО)

  • електромобили-
  • автомобили-
  • звуци
Електромобили срещу автомобили - битка на звуци (ВИДЕО) - 1

Показваме ви един интересен проект, дело на компанията Next Car, който комбинира дълбоките "гърлени" звуци на бензиновите двигатели и високите тонове на електрическите силови трактове. Записът е направен в своеобразна симфония, подплатена с оригинално видео.

Получава се много нестандартна и интересна битка между двата противоположни автомобилни "клана". „Това са комбинации от автомобилни звуци, които създават уникална мелодия. С любов към автомобилите “, - казват авторите на видеото. Вижте и чуйте.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 11 Отговор
    Няма такива филми ! Отново мечти на комплексарчета ! Електродвигателя няма звук , поне не такъв , който можеш да чуеш отстрани ! Звуците които издават тези електромобили са от останалите от кюмбетата редуктори и диференциали , при преминаване на задвижване с електродвигатели директно в колелата единствения звук , който ще се чува е триенето на гумите в асфалта !!

    Коментиран от #6

  • 2 Хо хо хо

    11 12 Отговор
    ДВГ няма алтернатива
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 За всеки влак си

    8 2 Отговор
    Има пътници. Не може да се каже кое е по доброто, и ДВГ и електромобилите имат своето бъдеще и фенове. Ако обаче някой иска максимален кеф - то звука от V 10 или V 12 е уникално удоволствие. Лошото е, че вече ги спират и тях от производство, остават само яко турбинирани V 8, чиито живот посвършва след 180-190 Хил километра. Тоест, трябва да си купуваш нова кола
  • 6 Гост

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Престани с глупостите електро-пипоне!!!
    Като ти харесва, вземи си елетрокар и се търкаляй с него...в теб и душата ти бездарна няма нищо автомобилно!!!
  • 7 Asdfg

    13 5 Отговор
    Всички тези,които се прехласват по ТРОЛЕЙТЕ НИКОГА НЕ СА ИЗПИТВАЛИ УДОВОЛСТВИЕТО ОТ V8 и V12!

    Коментиран от #12

  • 8 Имам в гаража 2 v8

    2 10 Отговор
    Не споменавам марки но едното е на 25 години а другото е на 4 години.Чисти осмаци,нямат турбокомпресор. По старият мотора му е желязо. Няма алуминий. Новият е от новите материали. Дъртият дори година да не то запаля само давам 2 пъти на контакт да подкачи гориво и пали на четвърт.С гърнета инокс е.Бум бум бум бум. ...Новият е с заводските и по нежно си бумка. ...Старият не съм минавал 4 години преглед ,стои си в гаража. Новият от време на време. Имам си друга кола за всеки ден.Но ако сега взимам кола- за градът ще е чист ток.А за дълги разстояния ще е хибрид(а ако пробегът стане реален около 1000 км ще е само ток).
  • 9 Радославчоо

    3 1 Отговор
    Само разлайваш кучета, както винаги... Нищо свястно не съм прочел до сега!

    Коментиран от #13, #15

  • 10 един от стадото

    3 3 Отговор
    битка на звуци не чух, освен едно жужене като от комар от електрокара. За цех става, цял ден да не те опушва мотокара с дизеляка и да не ходиш с тапи за уши. За това съм За, но на едно трасе било то драг, рали, писта малко звук не е излишен. Подчертава емоцията, тръпката и усещането. Иначе съм за тихите коли в ежедневието и по пътищата, но майсторлъка е една бензинова направена така и поддръжка в годините. Тока не бръмчи, мина ерата на парните машини в индустрията и ЖПтранспорта, но при колите и особено в спортните малко звук не е излишен. Айде гледайте F1 на спрян звук на телевизора, Льо Ман или Нордшлайфе..
  • 11 Гост

    3 3 Отговор
    Бързо спрях клипа. Този звук на комари не го понасям. Такава битка няма и няма как да има. Никой електромотор не може да се сравни с копринения звук на В12, или на В8, че дори на В6, даже и на ВТуин, на Харлей.

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Asdfg":

    Те никога не са сядали зад волан, ти за В8 и В12 говориш.

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Радославчоо":

    Ами, не може момчето.
  • 14 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Имам едно малко въпросче към петролопитеците !! Що бе да му се не види ВСИЧКИ кюмбета , предвидени за ежедневно ползване и за дълъг път са МАКСИМАЛНО ОБЕЗШУМЕНИ ??? Като главно е обърнато внимание на кюмбето , пардон двг-то , хахаххах !!! И колкото е по-луксозен автомобила , толкова по-големи са изискванията за БЕЗШУМНОСТ , а не за "звук" ???? За прехваления ви РОЛС РОЙС дори рекламата му се набляга най-вече на БЕЗШУМНОСТ !!! Що така тия хора не вдяват колко "важен" е базценния ви звук , хахахаххаха !!!

    Коментиран от #21, #26, #30

  • 15 Е какво лошо виждаш точно в тази статия

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Радославчоо":

    Има за всекиго по нещо. Все едно клип със руси черни и брюнетки, във всякакви форми, съчетано с хубава музика. На мен клипа ми хареса повече от статиите за поредния продаден ЗАЗ или Жигула.

    Даже без да съм имал някакви очаквания клипът да бъде информативен освен забавен, научих че Tesla roadster трябва да ускорява от 0 до 400 км в час за 19,88 секунди
  • 16 Кажи къде живееш?

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Всяка нощ ще минавам през един час да се наслаждаваш на копринения звук на V8 докато спиш.

    За всяко нещо си има време и място. Никой не спори за звука, но в един случай това е звук, но в повечето случаи този звук е просто шум за останалите.

    Коментиран от #27

  • 17 TSLA

    5 2 Отговор
    Имал съм гърнета като гащник. След 4 часа по магистралата бучене и друсане поглеждам вдясно и виждам гримаса с главоболие. Сега поглеждам вдясно и виждам усмихната, готова шушона :D

  • 18 TESLA

    4 0 Отговор
    David Ogilvy е легенда в маркетинга. Едно от най-успешните послания във всички учебници по маркетинг, гласи: "At 60 miles an hour the loudest noise in the new Rolls-Royce comes from the electric clock" - „При 100 км/ч най-силният шум в новия Rolls-Royce идва от електрическия часовник". 1958 година
  • 19 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ааа и още едно въпросче да питам , чувал ли си за изтезание , ама истинско чрез силен звук и знаеш ли какъв звук се използва най-често , хахаха ?? Ако не си , предстоят ти мнооого неприятни изненади , хахах !!

    Коментиран от #28

  • 20 Волвар

    5 1 Отговор
    Ако нещо ме привлича в електромобилите, това е тишината.
  • 21 Plameni

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Смаза ли веригата на колелото?

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Plameni":

    А ти смаза ли въжето , дето скоро ще трябва да си метнеш ?? Щото любимия ти "звук" ще остане само в старите филми , хахах !!

    Коментиран от #24

  • 23 Баце

    2 1 Отговор
    Може и да е изкуствен, ама звука при ускорение на Тайкан те кара да настръхнеш! Сигурно и при другите е така, ама аз това съм чувал!

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Не бери грижа ватманче, приготвили сме и за тебе!!!
  • 25 Петролопитеците дори не осъзнават

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Баце":

    Това което те кара да настръхнеш са оборотите, а точно те са символ на спортните автомобили. Защо мислиш че им харесва Формула 1? Заради високите обороти.

    Защо им харесва звука на Ламбо, а не на някой турбо бензин с отрязани високи обороти?

    При електричките няма скорости и само по оборотите може да прецениш и скоростта на движение. Високите обороти означават висока скорост, тукашните разбирачи развиват най високите обороти на светофара на червено, да им обърнат внимание.

    Коментиран от #29

  • 26 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Защото концепцията на ежедневката е съвсем друга. И ние предпочитаме безшумни коли, пред тези жужащи комарчета.
  • 27 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кажи къде живееш?":

    Ти откъде имаш в8 и защо си си го купил, ако те дразни? Май само си сънувал че имаш в8.
  • 28 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Чувал съм да. Изтезание е звукът на комара от електромотора хахахахаха Май на тебе ти предстоят неприятни иззненади
  • 29 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Петролопитеците дори не осъзнават":

    Не харесвам звукът от Ф1. Има хора с различни предпочитания. Все едно да очакваш всички меломани да харесват един и същ стил музика. Ама така е като не разбираш от музика.
  • 30 Коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Сега да ти обясня защо, че като ти чета тъпотиите се притесних да не ти излезе мазол около малкия мозък. В западноевропейските държави както в Канада и САЩ има строги регулации за нивото на шума. Ако колата ти прехвърля законово определените децибели трябва да доказваш, че всичко е фабрично, а не следствие на доработки. Заради тези регулации фабрично на коли с по 400-500+ коня последните години фабрично се проглушава звукът като обикновено се търси компромис....дълга е темата. Място за сравнение просто няма! Бъдещето вече изглежда определено и ясно на кого принадлежи това ясно като комплексите и аЙкЮ_то ти!
  • 31 No way

    3 0 Отговор
    Все едно да сравняваш звук от 200-а годишна Страдивариус със МишПулт или синтезатор.И двете свирят ама едното няма душа.