Отидете към основна версия

25 735 57

Touareg се сдоби с по-голям брат

  • volkswagen-
  • crossblue-
  • mqb-
  • детройт 2013

Volkswagen избра салона в Детройт за представянето на седемместния всъдеход, за който се говореше отдавна. Засега новият модел носи името CrossBlue, но серийната версия със сигурност ще бъде наречена другояче.

Най-впечатляващи са габаритите на седемместния автомобил. Той превъзхожда чувствително Touareg, който съвсем не е малък. CrossBlue е по-дълъг с почти 20 сантиметра (4 795 срещу 4 986 мм).

Новият всъдеход е също по-широк и висок, което гарантира внушително пространство в салона. В купето има три реда седалки и в зависимост от предпочитанията на купувача може да се окомплектова с шест или седем места. Най-любопитното е, че CrossBlue е построен на модулната платформа MQB, използвана за далеч по-малкия Golf.

Прототипът от Детройт е оборудван с хибридна силова установка, комбинираща турбодизел с мощност 190 к.с. и два електромотора с 54 и 114 коня. Единият от тях задвижва предните колела, а по-мощният върти задните. Акумулаторите могат да се зареждат от битовата мрежа. Това позволява изминаването на 20-30 км само на ток.

Засега от Volkswagen отказват да се ангажират с конкретни срокове за пускането на модела в серийно производство. Немците обаче ще бързат с реализирането на проекта, който е от първостепенна важност за позициите им на американския пазар. Повечето специалисти се обединяват около мнението, че предсериен вариант ще бъде демонстриран още до края на годината, а продажбите ще стартират през 2014 г.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Volkswagen също готви всъдеходно купе

    Ден преди официалното откриване на салона в Шанхай от пресслужбата на VW разпространиха снимки и информация за нов прототип на кросоувър от популяр ...
    19.04.2013
    3 931
    5