Last news in Fakti

19 Април, 2013 11:06 3 924 5

Volkswagen също готви всъдеходно купе

  • volkswagen-
  • crossblue coupe-
  • cross coupe-
  • crossblue-
  • шанхай 2013

Ден преди официалното откриване на салона в Шанхай от пресслужбата на VW разпространиха снимки и информация за нов прототип на кросоувър от популярния напоследък сегмент на т.нар. всъдеходни купета. CrossBlue Coupe напомня доста на показания в Токио преди две години Cross Coupe, но е по-голям и очевидно ще мери сили с модели от по-тежка категория.

Концептът е дълъг 4 890 и широк 2 020 мм при междуосие 2.98 метра. Това го прави по-голям не само от Tiguan, а и от Touareg, който е по-къс с 10 и по-тесен с 8 сантиметра.

Интериорът на CrossBlue Coupe практически не се различава от салона на големия шестместен всъдеход CrossBlue, чиято серийна версия Volkswagen подготвя за борба с големите момчета на американския пазар.

Новото всъдеходно купе има хибридна силова установка, която съчетава електромотор и V-образен бензинов шестак. Системната мощност на двата агрегата достига 415 к.с.

Каталожните данни сочат ускорение до 100 км/ч за 5.9 секунди, 33 км пробег само на ток и среден разход от 3 л/100 км в хибриден режим на движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Желев

    1 0 Отговор
    Super e !
  • 2 Kiko Kikov

    1 0 Отговор
    Голям красавец
  • 3 Hristo Nanov

    1 0 Отговор
    Изглежда много хубаво джипче, особено интериора много ме грабна
  • 4

    1 2 Отговор
    prilicha mi na facelift na evoque
  • 5 Борис Георгиев

    1 0 Отговор
    Mного добър дизайн.Ако го пуснат в серийно направо ще избият рибата.VW дръпнаха много напред още с разработката си на Туарег през 2002.За последните 10 години изкараха няколко нови модела базирани платформата на Туарег които се оказаха страшно успешни.Ако сравним интериорите на Мерцедес МЛ и Тойота Ланд Круизър ще видим че VW Туарег е много по красив и удобен от другите.Сега обаче с този нов модел а също и с Cross Blue всички забелязват как компанията усилено е работила за да представи на клиентите си нещо по интересно и качествено от конкурентите си в този сегмент.