Отидете към основна версия

2 024 5

Украинска екзотика с двигател от BMW

  • украйна-
  • неоретро

Баща и двамата му сина доказаха, че и украинците могат да правят интересни автомобили. Става въпрос за уникат в един екземпляр, който е изцяло ръчна изработка. Въпреки доволно скромните финанси украинците правят един доста прилично изглеждащ автомобил, който по-форми наподобява клите с марки Morgan и Wiesmann.

Работата по проекта трае две години, а четириметровият открит автомобил разполага, освен с ръчно изработена каросерия и с много възли и агрегати, които също са направени на ръка. Украинските ентусиасти не са посмели да посегнат единствено на двигателя и той е взет на готово от BMW.

Резултатът е екстравагантен кабриолет в стил неоретро с дълъг моторен отсек и двуместен салон. Идеята е от този модел да се направят още екземпляри, които да бъдат продавани в страните от Близкия Изток и във Великобритания. Дали проектът ще успее обаче е рано да се каже.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Е30-ката на Великия Гетсби

    През 80-те години на миналия век автомобилът на снимките бил прекрасен кабриолет BMW 3er. След това обаче попаднал в ателието Gatsby Coachworks, сп ...
    08.05.2014
    16 622
    16