13 Юли, 2011 13:47 2 017 5

Украинска екзотика с двигател от BMW

  • украйна-
  • неоретро

Баща и двамата му сина доказаха, че и украинците могат да правят интересни автомобили. Става въпрос за уникат в един екземпляр, който е изцяло ръчна изработка. Въпреки доволно скромните финанси украинците правят един доста прилично изглеждащ автомобил, който по-форми наподобява клите с марки Morgan и Wiesmann.

Работата по проекта трае две години, а четириметровият открит автомобил разполага, освен с ръчно изработена каросерия и с много възли и агрегати, които също са направени на ръка. Украинските ентусиасти не са посмели да посегнат единствено на двигателя и той е взет на готово от BMW.

Резултатът е екстравагантен кабриолет в стил неоретро с дълъг моторен отсек и двуместен салон. Идеята е от този модел да се направят още екземпляри, които да бъдат продавани в страните от Близкия Изток и във Великобритания. Дали проектът ще успее обаче е рано да се каже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chicho Vi

    5 0 Отговор
    cool
  • 2 Deyan

    6 0 Отговор
    По форма напомня влечуго, за туй да го нарекът Василиск.
  • 3 DNnS

    4 0 Отговор
    bravo!!! mnogo dobro izpilnenie...
  • 4 4x4

    6 5 Отговор
    Т'ва изчадие е най-грозното и опасно нещо което съм виждал! Не знам от къде автора е взел цитирам "един прилично изглеждащ автомобил"! Доста амбиция е вложена и в сравнението с Morgan и Weismann.

    Ще ми е интересно да видя как ще мине през "спящ полицай" и къде ще се съберат стиковете за голф?
  • 5 АААААААААААА

    3 1 Отговор
    Добре изглежда :)