Отидете към основна версия

6 581 22

Peugeot 508 PSE преследва с лекота BMW M2 (ВИДЕО)

  • peugeot-
  • bmw-
  • 508-
  • m2-
  • nurburgring

Големият седан не се даде на германското купе

Дори и в най-върховото си изпълнение, Peugeot 508 PSE си остава доста голям и тежък седан, а BMW M2 е едно от най-интересните коли на марката, която поради ниското си тегло и високата мощност е един от предпочитаните автомобили на писта.

Оказва се, че въпреки разликата от 10 конски сили в полза на BMW-то и над 270 килограма предимство при теглото, то все пак френският седан не се дава толкова лесно и успя да поддържа темпото на малкото купе. Разбира се, тук значение има и шофьорът, който в случая на 508 изглежда доста опитен.

Все пак ще ви представим и суха статистика преди да изгледате видеото. Френското „лъвче“ разполага с един бензинов двигател и два електромотора, които генерират максимална мощност от 360 конски сили и въртящ момент от 520 нютон метра, предаван към четирите колела.

От друга страна BMW-то е по-леко както споменахме, като същевременно разполага с 10 конски сили повече, достигайки 370 и 465 нютон метра. Тук предаването е задно, а както може да видите, предимството му в случая е единствено на правите.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини