Отидете към основна версия

2 787 17

Екслузивен стайлинг от Renault

  • renault megane coupe monaco gp

Французите отдавна са известни с авангардните си иновации в областта на автомобилостроенето. Що се отнася до т.нар. "дизайнерски изпълнения" в последните години, "петлите" взеха да попрекаляват със стилистичните си приумици. Компанията Renault обаче е един от малкото или по-точно единственият френски производител, който продължава да прави със стил своите по-специални версии. Темата сега третира именно такъв спец. вариант, базиран на новото Megane Coupe.

Миналата година легендарното автомобилно състезание в Монако празнува 60-годишения си юбилей и Режията отбеляза това събитие с варианта Laguna Monaco GP. Явно ексклузивният стайлинг на тази разновидност се е харесал на почитателите на марката, защото през март тази година в Женева беше демонстрирана още една подобна версия, този път на хечбека Megane. Тя също е обозначена с приставката Monaco GP, а цялото й име е Renault Megane Coupe Monaco GP. Сега този автомобил, който ще бъде произведен в лимитирана серия, е вече и на нашия пазар, а екипът ни не пропусна възможността да се запознае отблизо със най-стилната разновидност на компактния хечбек Megane.

Екстериор и интериор
Автомобилът е оформен аналогично на по-големия си брат Laguna Monaco GP - бял перлен цвят, 17-цолови лети джанти, екстравагантни отвори на допълнителните фарове за мъгла и ефектен черен псевдодифузьор в задната част. Брандирани стелки за пода и баджове на вратите Monaco GP са част от отличителните белези на интериора. Освен това дизайнерите са решили да украсят голяма част от детайлите в цвета на купето, което отлично контрастира с преобладаващия черен цвят в салона. В бяло са боядисани части от средната конзола и вратите. Иначе сглобката и използваните материали са на високо ниво. Седалките са с добре изразена странична подръжка, удобни са и не изморяват. Недостатъците в салона са малко, като основният от тях е свързан с шумоизолацията. Макар от Режията да твърдят, че подът е перфектно изолиран и многослоен, шумът от пътната настилка се усеща малко повече от необходимото. Като цяло визията отвън и отвътре е умело оформена, като допълнителните елементи придават необходимата нотка спорт в ексклузивното купе.

Двигател и ходови характеристики
Доста пъти сме говорили за дизеловите двигатели на Renault и за тяхната оптимална уравновесеност между динамика и икономичност. У нас моделът се предлага само с един двигател - дизелов с мощност 130 к.с. И предвид казаното, логично основният плюс на агрегата е изключителната икономичност, като това не е за сметка на динамика. Сравнително лекото купе се справя идеално със завоите при това на доста висока скорост, а спирачният път е осезаемо къс. Воланът е информативен и е типичен за спортно ориентиран автомобил. Управляемостта  обаче определено отстъпва на тази при Laguna, все пак това е автомобил от по-нисък клас. Тя обаче е в челните позиции сред алтернативите. Що се отнася до мерките за безопасност, новото поколение на Megane постави много високо летвата по отношение най-вече на сигурността на пасажерите.

Цена: 37 270 лв. с ДДС
Предвид емоцията, която предизвиква тази ексклузивна версия, цената е сравнително атрактивна. Не е ниска, но все пак говорим за лимитирана серия, която определено подчертава индивидуалността на водача.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини