Отидете към основна версия

4 633 23

Volkswagen представи спортния ID.4

  • volkswagen-
  • id.4-
  • gtx

Моделът GTX се отличава с повече мощност и промени по външния вид

Снимки: Volkswagen

Както преди време ви информирахме Volkswagen представи нов бранд за своите спортни електрически автомобили, който очаквано дебютира с официалната премиера на ID.4 GTX. Новият модел се отличава с повече мощност и външни промени.

Външно може да познаете GTX моделите по преработените предна и задна броня, които вече са с по-агресивен дизайн, а светлините вече са с изцяло LED технология. Боята е двуцветна, като при показания модел тя е в черен и червен цвят. Джантите са специални за модела и са с големина от 20 или 21 цола.

В интериора промените са най-видими при таблото, чиято горна част вече е оцветена в син цвят, подобно на този при корите на вратите, а контрастен червен шев внася още малко повече цвят. Опционално може да надградите 10-инчовия дисплей в централната част до 12-инчов такъв.

Стандартно получавате и различни системи за безопасност и подпомагане на шофьора като адаптивен круиз контрол, система за следене на лентите, гласов асистент, асистент за аварийно спиране, а опционално може да поръчате и хед-ъп дисплей с виртуална реалност.

Задвижването се осигурява от два електромотора, по един върху предната и задната ос, като сумарната им мощност достига 295 конски сили, а ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 6.2 секунди. В повечето време ID.4 GTX използва само задно предаване, а когато се наложи се включва и моторът върху предната ос.

Батерията е с използваем капацитет от 77кВч, което според Volkswagen трябва да е достатъчно за 480 километра пробег. От компанията се хвалят още, че на бърза зарядна станция може да си осигурите пробег от 300км в рамките на 30 минути.

Aко поръчате Sport пакет, то модела идва и с няколко режима на каране, един от които понижава окачването с 15мм за по-добро поведение. Продажбите ще започнат в следващите месеци, а базовата цена в Германия е малко над 50 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини