Отидете към основна версия

9 851 17

Първият арабски суперкар струва $3.4 млн.

  • w motors-
  • lykanhypersport-
  • катар 2013

На салона в Катар, който отваря врати на 29 януари, ще бъде показана първата арабска суперкола LykanHypersport. Тя е дело на ливанската компания W Motors, която я определя като най-ексклузивния автомобил в света. Моделът ще бъде произведен в ограничен тираж от седем екземпляра - всеки с цена 12.4 млн. катарски риала ($3 400 000).



Суперкарът е разработван в продължение на 6 години с помощта на немското тунинг ателие RUF, което е осигурило технически консултанти и ще доставя двигателите, производителя на части Magna Steyr (инженеринг и производство) и компаниите Viotti и ID4Motion, специализирани в моделиране, създаване на прототипи и електронни системи.



LykanHypersport разполага с шестцилиндров боксерен мотор с два турбокомпресора, мощност 750 к.с. и въртящ момент 1 000 Нм. Ускорението до 100 км/ч отнема 2.8 секунди, а максималната скорост е 390 км/ч.



От W Motors се хвалят, че суперавтомобилът им ще блести с изцяло светодиодни фарове и стопове с диамантени инкрустации, триизмерен холографски дисплей, интерактивно арматурно табло (подобрости за тези електронни системи липсват) и седалки с шевове от златни нишки. Като бонус бъдещите собственици ще се сдобият също с часовници от специална серия на фирмата Cyrus Klepcys Watch с цена $200 000 всеки.



Първият купувач ще получи колата си през септември. По-късно в гамата на W Motors ще бъде добавен модел Supersport, но подробности за него все още няма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини