Отидете към основна версия

20 336 23

Продава се най-бързата българска кола

  • volkswagen-
  • scirocco-
  • рекорд-
  • драг

Scirocco-то няма нищо общо с оригиналния автомобил

Снимки: Facebook

Ако следите драг състезанията в България, то този автомобил най-вероятно ви е добре познат, след като последните години поставя различни рекорди, както в България, така и в съседни страни. Сивото VW Scirocco е дело на Heed Auto, като единственото оригинално нещо, което е останало по-него е формата и то до някъде.

Започваме от най-интересното, а именно двигателят. За база е използван мотор Nissan RB32, който може да се намери в модела Skyline, като очаквано е претърпял доста промени. С помощта на огромна турбина и правилните настройки, Scirocco-то може да се похвали с мощност от около 1400 конски сили, които очаквано се предават към четирите колела. Скоростната кутия е с 5 предавки и както най-вероятно се досещате, също няма много общо с тази при обикновените автомобили.

Както споменахме, Scirocco-то е радикално променено от първоначалния си вид, като за целта на състезанията е изработена специална тръбна конструкция, както и панели от стъклопласт, които максимално да олекотят автомобила. Теглото му е 1 015 кг без водач.

Що се отнася до постиженията на колата, те са много, като можем да споменем, че най-доброто време на класическата драг дистанция от 402 м е поставено на гръцката писта Тива, където Volkswagen-ът, управляван от Мартин Николов, измина отсечката за точно 7.65 секунди с терминална скорост от над 290 км/ч. Обявата може да видите под текста, като собствениците искат за автомобила 85 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.

Свързани новини