Отидете към основна версия

10 273 13

Валтери Ботас продава своя Mercedes-AMG GT

  • валтери ботас-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • amg-
  • gt-
  • роналдо

Пилотът на Mercedes лично ще предаде ключовете от своя AMG GT на купувача

Настоящият пилот на Формула 1, състезател на екипа на Mercedes-AMG Валтери Ботас, пусна в продажба купето Mercedes-AMG GT S. Купето е произведено през 2018 година и е с пробег от 16 хиляди километра. Автомобилът се продава през финландския дилър на марката и се оценява на 190 хиляди евро. При покупката клиентът ще има и бонус - среща със самия Ботас и ден с него на картинг писта.

Mercedes-AMG GT S е конфигуриран от самия финландец., но купето няма изключителни опции. Двувратият Mercedes e боядисан в тъмно син металик, подчертан от червени спирачни апарати и черен интериор, облицован с плат, еко-кожа и микрофибър.

Тъй като говорим за версия GT S, под предния капак е разположен V-образен осемцилиндров мотор с мощност 522 конски сили (670 Нм). Обемът на двигателя е 4.0 литра, като той работи съвместно със седемстепенна роботизирана скоростната кутия.

Купето е оборудвано с адаптивен круиз контрол и премиум аудио система от завода. Самият Ботас казва, че редовно е обслужвал спортния автомобил Mercedes-AMG, така че колата е в перфектно състояние.

Валтери Ботас планира да похарчи събраните пари за реконструкция на пистата за картинг, където започва състезателната си кариера. Купувачът на автомобила ще може сам да опознае Ботас, да получи лично от него съвети за експлоатация и да се състезава с финландския пилот на Mercedes с картинг.

Цената от 190 хиляди евро за тригодишен Mercedes-AMG GT S с история не изглежда надценена, защото ресталираният 530 конски сили Mercedes-AMG GT 2021, произведен във Финландия, струва от 239 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини