Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 10:03 4 562 3

Porsche обяви три условия за завръщане във Формула 1

  • porsche-
  • формула 1

Спортният директор на Porsche Томас Лауденбах споделя мнението си

Porsche обяви три условия за завръщане във Формула 1 - 1
Снимка: Shutterstock

Въпреки че напоследък все повече се говори за завръщането на Porsche във Формула 1 като доставчик на двигатели за сезон 2026, все още предстои да се вземе окончателно решение. Ръководителят на състезателното подразделение на Porsche Томас Лауденбах потвърди, че марката наистина проучва такава възможност и отбеляза важността за участието в шампионата на Формула 1, но добави, че първо трябва да бъдат изпълнени някои условия.


Спортният директор на Porsche Томас Лауденбах каза пред Autosport, че фактът, че компанията сериозно обмисля участие във Формула 1, вече не е тайна. „Обсъждаме този въпрос с FIA и сме сериозни, но все още не сме решили. Сега можем да кажем само едно: ако решението е положително, тогава няма да чакаме твърде дълго. Ако участваме от 2025 г., тогава доста скоро ще е необходимо да започнем подготовката “, каза той. Лауденбах обаче посочи три основни условия, при които Porsche ще се съгласи да участва в „Кралското състезание“.


„Важно е моторният спорт да е в крак с тенденциите в автомобилната индустрия и да не губи своята актуалност. Имам предвид активното използване на хибридни и електрически двигатели, включително във Формула 1. Второто условие е контрол на разходите. Ограничаването на бюджета е добра първа стъпка, но трябва да се разшири и до задвижващата система. И накрая, правилата трябва да гарантират равни възможности за всички участници в шампионата “, казва спортният директор на Porsche.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Силовак

    14 5 Отговор
    Четвъртото е да се възстанови (за което се моля и аз) Михаел Шумахер, за да го вземат като първи пилот.
  • 2 Потурко

    13 4 Отговор
    И защо точно тпй пък трябва да казва Кой ще кара влака?!? И да уточни с двигатели и окачване на Ауди ли ще участват и там?!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.