Отидете към основна версия

6 853 32

Opel подготвя нов флагман

  • opel tol

Новият топ-модел на компанията от Рюселсхайм е планиран за края на 2016-а или за началото на 2017 година. Интересното е, че на този етап Opel се задоволява само с флагмана Insignia, който е позициониран в D сегмент и е конкурент на Passat и компания. Сега обаче немците имат намерение да се намесят на по-високо ниво.

Според думите на вицепрезидента на компанията Клаус Франц, Opel ще излезе на пазара с нещо далеч по луксозно и престижно от Insignia. За база на новият флагман, немците ще използват удължена версия на платформата на General Motors, носеща обозначението Epsilon II.

Късата база на тази платформа се използва за много американски модели на гиганта, както и за гореспоменатата  Insignia и за "шведа" Saab 9-5. Много интересен е типа каросерия, на която са се спрели от Opel. Става дума за нещо средно между седан и лифтбек, като и клиренса на автомобила ще е малко по-голям.

Още по-интересно обаче, е какво ще има под капака на новия флагман. Според предварителната информация автомобилът ще се задвижва от електромотор, който пък от своя страна ще се зарежда от специален водороден блок. Последният ще преобразува водорода и кислорода във електричество и водни пари.

Съществува обаче и друга версия, съгласно която луксозният Opel, носещ кодовото име TOL (top-of-the-line), ще бъде оборудван с доста по-конвенционална хибридна система. На този етап други подробности около техническата част на най-луксозния Opel, няма.

Знае се обаче, че е планирано производство от 20 000 екземпляра годишно, като не е изключено Opel да се откажат от производство на автомобила в Мексико за сметка на родния завод в Рюселсхайм.За подобна стъпка настояват синдикатите, а те както знаем имат влияние върху автопроизводителя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини