Отидете към основна версия

3 910 7

Безопасни ли са най-луксозните корейски автомобили? (ВИДЕО)

  • euro ncap-
  • краш тест-
  • genesis-
  • g80-
  • gv80

Новите модели на Genesis бяха разбити при независими краш тестове в Европа

Европейската независима организация Euro NCAP публикува резултатите от новите краш тестове, в които участваха пет автомобила. Инженерите провериха безопасността на два модела Genesis (премиум марката на Hyundai), Citroen C4, както и купето и кабриолета BMW 4-Series.

Интересното в случая е, че новото поколение бизнес седан Genesis G80 спечели най-високата оценка (пет звезди). Автомобилът получи 91% за защита на възрастни и деца, 91% за системи за подпомагане на водача, които осигуряват безопасно шофиране, и 77% в теста, който определя колко опасен може да бъде автомобилът за пешеходците.

Показанията, взети от манекените, показват единствено риск от нараняване на гръдния кош на водача при челен сблъсък с движеща се кола. За пешеходците зоните на фаровете на превозното средство представляват голяма опасност.

Що се отнася до кросоувъра GV80, той също получи най-високата оценка в краш теста. Експертите оцениха безопасността на възрастните на 91%, на децата на 87%, а на останалите участници в движението на 66%. Електронните "асистенти" получават 88%. Основният проблем при всъдехода е, че при удар отзад има голяма вероятност от сериозно нараняване на врата на пътника.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.

Свързани новини