Last news in Fakti

26 Април, 2021 11:14 8 789 17

Най-безопасният електромобил е шведски (ВИДЕО)

  • volvo-
  • xc40 recharge-
  • краш тест

Volvo XC40 Recharge , който може да бъде закупен за $ 55 085 в САЩ няма нито един недостатък по отношение на безопасност

Най-безопасният електромобил е шведски (ВИДЕО) - 1

В последните краш тестове на автомобили на организацията IIHS, два модела се бореха за приза "Най-безопасен електромобил". Това са електрически автомобили Ford Mustang Mach-E и Volvo XC40 Recharge. Като цяло и двете коли бяха определени като безопасни, но Volvo-то надделя с малко.

Ford Mustang Mach-E беше обявен за Top Safety Pick, а Volvo XC40 Recharge - Top Safety Pick +. Между другото, за да спечели Top Safety Pick +, автомобилът трябва да получи оценка „Добър“ във всичките шест краш теста.

Автомобилът Volvo, който може да бъде закупен за $ 55 085 в САЩ няма нито един недостатък по отношение на безопасност. Но Ford Mustang Mach-E, който се предлага за $ 43,995, не получи тъй желания "+" заради основните си светлини. Все още не е ясно дали фаровете на електрическия Mustang ще бъдат подобрени като част от първия рестайлинг.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    17 5 Отговор
    имам да нанеса лека корекция в заглавието и да заменя думата шведски с дума на една велика нация-пионер, която прави електромобили

    Коментиран от #4

  • 2 Хахаха..

    9 3 Отговор
    А кой е най-опасният? Още Хенри Форд е казал че най безопасните автомобили са тези в автоморгите..
  • 3 ДОКО

    7 45 Отговор
    СКЪП И НЕНУЖЕН ШВЕДСКИ БОКЛУК..ХА ХА ИДВА ОТ ФАЛИРАЛА ФИРМА..ВОЛВО ШВЕДСКИ БОКЛУЦИ ЕДИСТВЕНО КОЕТО ШВЕДИТЕ УМЕЯТ НАЙ ДОБРЕ Е ДА ДАВАТ ДУПЕТАТА СИ НА АРАБИТЕ..ХА ХА

    Коментиран от #6, #15

  • 4 гост

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Автомобила е напълно разработен и се произвежда в завод на Волво в Швеция !! По същата логика можеш да твърдиш , че киселото мляко , ковто ядеш е френско или немско или каквото се сетиш , въпреки че от кравата до устата ти е произведено в България от българи по българска технология , ама собственика на фирмата е френски или немски !!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 сектант

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    не бе аз говорех за румънските че са най-надеждни електромобили БЪХАХААХАХ
  • 6 яко ни лъжат

    4 21 Отговор

    До коментар #3 от "ДОКО":

    ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА СТАТИЯ НА ЕДИН ОТКРОВЕН БОКЛУК. ТУК ВИЖДАМЕ ПЪЛНА ЩЕТА И ОГЪВАНЕ НА КУПЕТО. НАПРАВО В МОРГАТА.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Днес почти няма кисело мляко с бактерията лактобацилус булгарикус и консервантите в него са половината му обем и съдържание. Едно време млякото траеше два дни, беше 500 гр и струваше 27 ст. Днешното седи цял месец извън хладилника без нищо да му стане, грамажът му е 400 гр и струва 1,20лв.
  • 8 Авто почитател

    25 3 Отговор

    До коментар #6 от "яко ни лъжат":

    Явно живеете в миналия век когато цялостта на автомобила след катастрофа е била на почит, цъкане с уста и брей ма той много здрав...гледай само...
    Сега обаче се набляга основно на живота на водача и пасажерите. Ламарините поемат кинетичната енергия от удара, разпадат се, но кокпита остава здрав и запазва живота им. Тотал щета Да ама с цената на спасен човешки живот.
    Моля, не пишете глупости за да оплюете някоя марка... има всякаква информация, просто почетете...
  • 9 Пак кликбейт заглавие

    2 1 Отговор
    То май стана като преди години, "Русия завърши на второ място, а САЩ предпоследни"

    И тук така Форд на второ място, а Волво предпоследни!

    Ама трябва да прочетеш и статията да разбереш, че сравнението не е измежду всички електромобили, а само между два! Има още доста електрички с Safety Pick + рейтинг.
  • 10 kkk

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "яко ни лъжат":

    Да ти го обясним простичко:

    Не много отдавна един селяндур с Мерцедес 123-ка реши да влезе в моето платно и да ме нацели челно с може би 60-70км/ч. Мерцедеса беше видимо в по-добро състояние от моята кола и подлежеше на ремонт- по принцип де, никой няма да ремонтира тоя боклук. Моето 2-годишно БМВ беше смазано до неузнаваемост и застрахователя я писа "тотал щета", ремонта щеше да струва над 80% от стойността на автомобила. Къде е разликата:

    Аз и жената слязохме от колата САМИ, изтупахме се и имахме ЕДИНСТВЕНО синини от колана. Шофьора на Мерцедеса за да го извадят пожарникарите рязаха купето и човека беше с 2 счупени крака и 3 счупени ребра + куп натъртвания, порязвания и т.н.
    След 20 дни аз карах новото си БМВ от магазина, а онзи 1 месец лежа в болница и после се учи да ходи още 6 месеца- схващаш ли разликата?

    Коментиран от #17

  • 11 Само греат валл

    1 8 Отговор
    Китайски боклук
  • 12 И най добрата

    6 1 Отговор
    маса е шведската, както и най-добрата тройка също... стига матрияла да е шведски
  • 13 БОКО

    6 1 Отговор
    Хубавите неща са шведски:шветска тройка ,волво и ред други!
  • 14 истината

    1 1 Отговор
    Пуълни глупости, Волво беше на времето една от най-сигурните коли, но Волво фалира. Сега собствениците са китайци. Имам познат фен на марката, последното го продаде на втората година, като за това време 2 месеца сумарно е седяло в сервиза. Зарече се никога повече. А за класацията - Тесла спечели всички награди, а тук са включени само модели излезли последната година и за това няма автомобил на Тесла. Всеки може да свери резултатите.

    Коментиран от #16

  • 15 ТТТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДОКО":

    Пълен бастун , който никога не само че не карал волво, но не е прочел нищо за него. Фенове на всички марки отдават нужното уважение на тази марка за безопасността за иновациите и за престижа. Най малкото волво са подарили коланите на всички а не са ги патентовали за да вземат по някой лев/долар от всеки в този свят.Но хейтването без причина си психилогичен проблем.
  • 16 ТТТ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "истината":

    Истината е че карам вече 3то волво. Последното е взех ново ( 2012 ) и никое от тях нямаше и няма сериозни дефекти. Обслужване само в оторизирания сервиз. По скъпо но всичко в ток и жица. Ако икономисваш от поддръжка ще висиш повече в кварталните сервизи да те доят и да бият яко с чука по шарнирите. И не 2 а 12 месеца ще висиш по сервизите. Друг е въпроса за супер колите на по 126 000км дето след 300 зорапродавача-джамбазин се навива да иде в оторизирания сервиз и там олеле в някои от компютрите на колата ( освен основния ) се вижда 428 000. Е какво искате от такъв барутник та бил той и танк.
  • 17 ХЕИИ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "kkk":

    ТУЙ СИГУРНО В РАСИЯ СА Я СЛУЧАЛО,ДА НАМЕРИШ 123 ДА СА БЛЪСНЕШ ,РУШЛЯНЧЕ