Отидете към основна версия

10 260 28

Представиха Maserati с най-дългото име

  • anderson germany maserati gran turismo s superior black edition

Базираното в Дюселдорф тунинг ателие Anderson Germany прадстави своя най-нов проект, който е базиран на спорткара Maserati Gran Turismo S. Характерната за студиото радикална доработка над интериора и екстериора е налице и тук, но много интересно е цялото название на автомобила.

Anderson Germany Maserati Gran Turismo S Superior Black Edition е едно от най-дългите наименования на даден модел и със сигурност е най-дългото що се отнася до моделите с тризъбец на радиаторната решетка. Какво обаче е различно в тунинг доработката с това трудно за запомняне име?

Както вече стана ясно немците са обърнали сериозно внимание на екстериорния и интериорен облик на спортната кола. Външният вид впечатлява основно със специалния черен мат, като към него са добавени нови 21-цолови джанти с карбонови вложки и ефектен аеродинамичен боди кит.

Всъщност тунинг специалистите от Anderson Germany са използвали черният цвят букволно навсякъде. Дори джантите са черни, а предните и задни светлини са силно тонирани в същатата гама. Вътре нещата не са по-различни, като единственият акцент са декоративните червени шевове на тапицерията.

Салонът е почти изцяло "облечен" в ефектна комбинация от черна лицева кожа и алкантара, а незмиенният тризъбец на радиаторната решетка също е решен в черно. Създателите на доработката са на мнение, че по този начин видът на автомобила е изключително брутален.

За съжаление обаче, под капака на Anderson Germany Maserati Gran Turismo S Superior Black Edition промените не са толкова радикални. Там инженерите са прибегнали до стандартния чип тунинг. Освен препрограмиране на електрониката, специалистите са добавили и нова ауспухна система, която от генерацията до ауспухните награйници е изработена от неръждаема стомана.

Благодарение на силовия тунинг мощността на 4.7-литровия агрегат е нараснала от 440 до 492 к.с. Що се отнася до динамиката, немците казват, че тя е подобрена и заради олекотеното с 13 килограма купе. Какви са обаче точните динамичните характеристики на автомобила, от Anderson Germany не съобщават.

Ще припомним, че стандартното Maserati Gran Turismo S ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди, а максималната му скорост е 295 км/ч. Предвид доработките се очаква Maserati-то с най-дългото име да разполага с подобрена динамика, което автоматически го превръща в съвсем приличен магистрален атлет. От тунинг компанията не посочват и цената за доработения спорткар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини