Отидете към основна версия

6 310 11

Конфискуваха Rolls-Royce заради крокодилска кожа в интериора

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • крокодилска кожа

Луксозната лимузина е задържана в Италия

Снимки: ADM

Опциите за индивидуализиране при скъпите автомобили са много, като от Rolls-Royce предлагат редица различни предложения, някои от които дори могат да вградят картина в таблото или пък да използват материали, чиято стойност надвишават тази на колата.

През годините сме виждали интериори в най-различни изпълнения, включително с такива на луксозни марки за дрехи или кожени изделия, които са излизали директно от фабриката на британската компания или пък от студио за доработка.

Именно от вторите е случай на който се натъкнаха граничните власти в Италия, след като Rolls-Royce Phantom бе конфискуван при опит за внасяне от Русия. Оказва се, че крокодилската кожа, която е използвана в интериора е в разрез с правилата, тъй като според Конвенцията от Вашингтон за международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, крокодилите са застрашен вид.

За да бъдат използвани подобни материали за какъвто и било продукт, то трябва да се получи специално разрешение, което при внасянето на лимузината не е било показано. В момента колата е задържана, а собственикът и най-вероятно ще получи глоба и ще трябва да премахне интериора.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.

Свързани новини