Last news in Fakti

2 Юни, 2021 16:01 3 652 7

Rolls-Royce потвърди, че разработва първата си електрическа кола

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • електрически автомобили

Моделът ще се казва Silent Shadow

Rolls-Royce потвърди, че разработва първата си електрическа кола - 1
Снимки: Rolls-Royce

От няколко седмици в интернет пространството се въртят слухове, че Rolls-Royce разработва първата си изцяло електрическа кола, а сега от компанията вече официално го потвърдиха. Луксозната кола на ток ще носи името Silent Shadow, което в превод означава „тиха сянка“.

Rolls-Royce потвърди, че разработва първата си електрическа кола

Според различни слухове, новият електрически модел ще използва съществуващата платформа от модела Phantom, като тя ще претърпи някои промени, които да се справят с по-високото тегло на батериите, които ще захранват електромоторите.

Rolls-Royce потвърди, че разработва първата си електрическа кола

От Rolls-Royce споделят, че идеята за електрически автомобил доста съвпада с тяхната цел при автомобилите, а именно безшумно шофиране и въртящ момент. Въпреки, че от компанията използват V12 мотори при своите автомобили, то те винаги са обезшумени по най-добрия начин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aurus

    6 4 Отговор
    изоставате ни вече сме на водород
  • 2 сектант

    6 7 Отговор
    съжалявам ама дачия вече ги изпревари с новата Дачия Спринг Електриг
  • 3 мерцедесаджия

    4 7 Отговор
    ролс роис е на бнв е ,от там идват тез глупости
  • 4 Скоро

    9 1 Отговор
    руснаците ще ударят всички в земята като пуснат атомен Москвич чиито реактор ще го задвижва в продължение на 10 години само с половин килограм уран.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Скоро":

    Да ама знаеш ли колко вредно е електромагнитното поле на мотора ,питай Анти да ти каже !! Даже радиацията от урана удря в земята , ахахахах !!
  • 6 незнайко

    2 0 Отговор
    Сега ще махнат шумоизолацията и ще вкарат колкото се може повече карбон за да компенсират теглото на батериите !!! Това ще е първия електрически 2.5 тонен КАМИОН без платформа !!!
  • 7 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скоро":

    Смяташ, че не могат ли? Имат подводници и ледоразбивачи с такова задвижване. Трудното е да ги направят безопасни за вграждане в автомобил, а и финансово ще е тежък проблем, защото инсталациите са невероятно скъпи. Минимизацията на атомен реактор до размерите на раница ще струва майка си и баща си.