Last news in Fakti

31 Май, 2021 13:16 6 296 11

Конфискуваха Rolls-Royce заради крокодилска кожа в интериора

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • крокодилска кожа

Луксозната лимузина е задържана в Италия

Конфискуваха Rolls-Royce заради крокодилска кожа в интериора - 1
Снимки: ADM

Опциите за индивидуализиране при скъпите автомобили са много, като от Rolls-Royce предлагат редица различни предложения, някои от които дори могат да вградят картина в таблото или пък да използват материали, чиято стойност надвишават тази на колата.

През годините сме виждали интериори в най-различни изпълнения, включително с такива на луксозни марки за дрехи или кожени изделия, които са излизали директно от фабриката на британската компания или пък от студио за доработка.

Именно от вторите е случай на който се натъкнаха граничните власти в Италия, след като Rolls-Royce Phantom бе конфискуван при опит за внасяне от Русия. Оказва се, че крокодилската кожа, която е използвана в интериора е в разрез с правилата, тъй като според Конвенцията от Вашингтон за международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, крокодилите са застрашен вид.

Конфискуваха Rolls-Royce заради крокодилска кожа в интериора
Снимки: ADM

За да бъдат използвани подобни материали за какъвто и било продукт, то трябва да се получи специално разрешение, което при внасянето на лимузината не е било показано. В момента колата е задържана, а собственикът и най-вероятно ще получи глоба и ще трябва да премахне интериора.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами така

    26 23 Отговор
    Поредният руски олигарх който си мисли,че в Италия е като в Просия. С - ти знаеш ли аз кой съм ?? В Италия не минаваш !!!

    Коментиран от #11

  • 2 Минчо

    44 4 Отговор
    Моя Москвич 12-так е с овчи кожи по седалките но ще си помисля дали да отида с него до Италия защото не знам дали е законно.
  • 3 Поредната

    26 5 Отговор
    джендърска тъпня.
  • 4 Хайл

    28 5 Отговор
    А крокодилско месо продават в европа...нали са застрашени

    Коментиран от #8

  • 5 А от либиец или мароканец

    8 1 Отговор
    Може Няма ядове
  • 6 Ивайло

    21 4 Отговор
    И какво??? Като махне интериора от колата крокодила ще възкръсне ли??? Егати и тъпите разпоредби - пари имал човека, поръчал си го е за Русия, където не важат тия правила и си го е платил - край!!! Каква сметка ще му търсят тия в Италия???

    Коментиран от #9

  • 7 6A13TT

    7 3 Отговор
    Най-вероятно е фейк, или макаронджиите се правят на принципни и смели. Има си ферми за крокодили и изделия от крокодилска кожа под път и над път.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пурко

    8 1 Отговор
    АбселЮтно фалшива новина! Изделия от крокодилска кожа се продават легално в цяла Европа! Виж ако е имало пакети с бял прах от пудра захар тогава вече е друга бира ....
  • 11 Кроки с паприка

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ами така":

    На Запад е като навсякъде,просто се плаща повече.Иначе салона е отвратителен!Незнам що за вкус трябва да имаш за подобно извращение.