Отидете към основна версия

6 176 10

Skoda представи най-мощната си „електричка“

  • skoda-
  • enyaq-
  • iv

Enyaq Sportline iV 80x разполага с 261 конски сили

Снимки: Skoda

Skoda представи първия си изцяло електрически модел изграден от нулата преди близо година, като наскоро дори имахме възможността да се докоснем до него и ви разказахме малко повече за това как той се представя и какъв е неговият пробег.

От Skoda, обаче не си почиват и през това време са разработили по-мощна версия на Enyaq, наречена Sportline iV80x. Тя разполага с електромотор върху предната и задната ос, като системната максимална мощност достига 261 конски сили, а въртящият момент е точно 425 нютон метра.

Батерията е с капацитет от 82кВч, като според тестовете на Skoda, може да измине 500 километра с едно зареждане. От чешката марка не разкриват технически данни за ускорението от 0 до 100км/ч, но пък знаем, че максималната скорост е ограничена на 160км/ч.

Sportline пакетът включва понижено окачване, по-големи отвори в предната броня, по-ясно изразен спойлер, дифузьор в задната част и замяна на хромираните елементи с черни такива. Опционално може да се поръчат 21-цолови джанти или стандартните 20-цолови. Все още не се споменава нищо за цената, но се очаква тя да е леко завишена в сравнение със стандартния модел.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини