Отидете към основна версия

11 669 13

Продава се 48-годишна милиционерска Жигула

  • жигула-
  • милиция-
  • ваз-2101

В руското уеб пространство се появи една интересна обява, Става дума за продажбата на ВАЗ-2101, произведен през 1973 година. Любопитното е, че това е автомобил на тогавашната милиция, който все още е снабден със сирена и т.нар. "буркани".

До момента милиционерската кола е с пробег от 120 000 и сега, 48 години по-късно си търси нов собственик, който е готов да плати сумата от 380 000 рубли, равняваща се приблизително на 4 300 евро. Съдейки по снимките, милиционерската Жигула е добре запазена, а продавачът отбелязва, че не се нуждае от ремонт.

Автомобилът е оборудван с три мигащи светлини на покрива, говорител и се продава с оригиналните стикери на милицията. Сред характеристиките на автомобила също са черните регистрационни номера в съветски стил. В съобщението се посочва, че през целия си живот 48-годишният руски седан е имал цели 13 собственици, но в момента е в отлично техническо състояние и не се нуждае от ремонт.

Продавачът отбелязва още, че Жигулата се задвижва от 1.2-литров бензинов двигател с мощност 64 конски сили, работещ съвместно с четиристепенна механична скоростна кутия. Пиковият момент се предава на задните колела.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.

Свързани новини