Отидете към основна версия

29 163 35

Шест употребявани коли, които няма да ви подведат на дълъг път

  • автомобилът на старо-
  • надеждни автомобили

В добре развитите страни бикновено колите се вземат чисто нови и се карат максимум 7 години, тъй като тогава поддръжката им става твърде скъпа. Това, както добре знаем, не важи за нашата страна, където средностатистицеският българин обикновенно кара коли на възраст над десет и повече години.

Именно поради тази причина ви показваме една интересна класация, която е направена зад Океана, но в случая опитът на американците с дългите пътувания не е за подценяване. А кой обича колата му да се развали на път за морето? Има модели, които могат да останат в добро състояние дори след 300 000 км.Ето някои от тях, всеки "шампион" във своя клас.

1. Mazda 2

Според статистиката само 7 от 1 000 собственици на такива автомобили са посетили автосервиз. Проблемът обикновено е в лагерите на главините и в накрайниците. Този модел е отличен пример за надеждна бюджетна субкомпактна кола, която не се плаши и няма да ви подведе и на дълъг път.

2. Toyota Prius

В момента хибридите са на мода, но този е по-добър и по-надежден от много от новите предложения на пазара. Освен един от най-надеждните автомобили, той е и най-продаваният хибрид. Също така моделът има много висока оценка за безопасност.

3. Volkswagen Tiguan

Пикът на надеждност се пада на версиите с 2.0-литрови дизели, които са произведени през 2012 година. Дори в употребявано състояние, този компактен кросоувър превъзхожда по надеждност много от новите автомобили.

4. Mercedes SLK

Най-добрите автомобили на модела са пуснати на пазара след 2011 година. Сред собствениците на тези спортно ориентирани коли само 3% са посетили автосервиз. В същото време десетгодишните екземпляри практически не се различават по надеждност от новите.

5. Lexus RX

Тази машина от класа на премиум SUV-тата остава в движение дори при критични повреди на двигателя. Но трябва да положите много усилия, за да го повредите по някакъв начин. Колата носи титлата на най-надеждния кросоувър няколко поредни години.

6. Land Cruiser 200

При истинските всъдеходи моделът печели титлата на най-надеждния всъдеход многократно, но екземплярите от 2008 г. се смятат за най-добрите от всички. Каросерията не се страхува от корозия и драскотини. Двигателите и трансмисиите на Land Cruiser 200 изминават безпроблемно до милион километра.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 29 гласа.

Свързани новини