Отидете към основна версия

10 277 77

Lexus показа обновения NX с първото за марката plug-in хибридно задвижване

  • lexus-
  • nx-

Кросоувърът получи някои промени за моделната 2022 година

Снимки: Lexus

Lexus планира да представи 20 нови или обновени модела до 2025 година, като първият такъв вече е факт. Кросоуъврът NX получи промени по екстериора и интериора за моделната 2022 година, като заедно с това получи и първото за марката plug-in хибридно задвижване.

Външно можем да отличим новата предница, която разполага с обновена решетка в типичната за марката форма, както и нови светлини с преработени дневни светлини, които вече са в средната част на фара.

Задницата също се е сдобила с подобни промени, като те са най-видими в светлините, които са с нов дизайн и вече са свързани с LED лента. Под нея можем да намерим и надписът Lexus, който заменя традиционната емблема и ще се среща при новите модели.

В интериора промените са най-видими, като първото нещо което можем да забележим е 14-инчовият дисплей в средната конзола, който комбинира тъч скрийн контроли, заедно с някои физически „врътки“. Пред водача също можем да открием дисплей, но с двойно по-малки размери, който иззема функциите на аналоговия километраж.

От Lexus споделят, че пътниците ще могат да се насладят на луксозни материали и опции, както и повече място за краката и главата, заедно с увеличено багажно пространство. От марката ще разкрият повече за всички екстри в близко бъдеще, но за сега знаем, че ще открием амбиентно осветление с различни теми, както и вътрешни „дигитални дръжки“ на вратите, които не позволяват отваряне при наличието на велосипедист, кола или пешеходец в сляпата точка.

Що се отнася до задвижването, представения в Америка модел разполага с 2.5-литров бензинов мотор с 206 конски сили и 249 нютон метра, който задвижва единствено предните колела, посредством 8-степенна автоматична трансмисия. В комбинация с електромотор върху задната ос, може да разчитате на задвижване на четирите колела, като тогава мощността нараства до 242 конски сили.

В комбинация със същия бензинов мотор и по-голяма батерия може да бъде поръчана и plug-inхибридна версия, която обещава 58 километра пробег само на ток и според Lexus се равнява на мощността на 2.0-литров бензинов мотор. Модела ще влезе в производство в следващите месеци, а продажбите в Америка ще започнат от началото на 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Lexus показа изключително грозния LX

    Lexus LX от новото поколение беше представен едновременно в три държави, включително Русия. Включването на Русия в този списък може да се обясни с поп ...
    14.10.2021
    16 647
    51