Отидете към основна версия

2 985 6

BMW ще тества X5 на водород по пътищата в Европа

  • bmw-
  • x5-
  • водород-
  • ix3

Очаква се модела да влезе в производство през 2022 година

Снимки: BMW

BMW ще започне тестове на водородно задвижвано Х5 в реални условия по европейските пътища още този месец. От компанията съобщават, че ще изпробват почти завършени серийни модели по отворената пътна мрежа, за да видят как те се справят с ежедневни задачи и придвижване в различни условия.

Водородното задвижване при модела ще е в комбинация с електромотор, базиран на този при електрическото BMW iX3 за което ви разказахме преди няколко месеца. Очаква се системната мощност на екологичното Х5 да достига 374 конски сили, като не се споменават други технически характеристики като ускорение, пробег и зареждане.

От BMW изглежда не разчитат особено на опцията за водородно задвижване, тъй като в прессъобщението се споменава, че то може да е просто една добавка при двигатели с вътрешно горене, plug-in хибриди или изцяло електрически возила. Все пак очакваме да видим сериен модел в ограничено производство в края на следващата година и евентуално напълно готов сериен модел с увеличен тираж през 2025 година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини