Last news in Fakti

17 Юни, 2021 11:08 2 879 6

BMW ще тества X5 на водород по пътищата в Европа

  • bmw-
  • x5-
  • водород-
  • ix3

Очаква се модела да влезе в производство през 2022 година

BMW ще тества X5 на водород по пътищата в Европа - 1
Снимки: BMW

BMW ще започне тестове на водородно задвижвано Х5 в реални условия по европейските пътища още този месец. От компанията съобщават, че ще изпробват почти завършени серийни модели по отворената пътна мрежа, за да видят как те се справят с ежедневни задачи и придвижване в различни условия.

BMW ще тества X5 на водород по пътищата в Европа

Водородното задвижване при модела ще е в комбинация с електромотор, базиран на този при електрическото BMW iX3 за което ви разказахме преди няколко месеца. Очаква се системната мощност на екологичното Х5 да достига 374 конски сили, като не се споменават други технически характеристики като ускорение, пробег и зареждане.

BMW ще тества X5 на водород по пътищата в Европа

От BMW изглежда не разчитат особено на опцията за водородно задвижване, тъй като в прессъобщението се споменава, че то може да е просто една добавка при двигатели с вътрешно горене, plug-in хибриди или изцяло електрически возила. Все пак очакваме да видим сериен модел в ограничено производство в края на следващата година и евентуално напълно готов сериен модел с увеличен тираж през 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЪДЕ ЩЕ ЗАРЕЖДАТ

    3 6 Отговор
    ВОДОРОД....ТРЯБВА ДА СИ ИМАТ ПОДВИЖНА ВОДОРОДНА СТАНЦИЯ

    Коментиран от #5

  • 2 сектант

    2 8 Отговор
    новата кия соренто е много по-високотохнологичен автомобил

    Коментиран от #6

  • 3 Водород та водород

    3 2 Отговор
    Не разбраха ли, че това е доказано безперспективна технология? Чак се чудя как все още някой въобще се връзва на мантрите на Toyota, за да хвърля пари на вятъра?
  • 4 Смех

    1 1 Отговор
    Къде е водородната станция да заредим?
  • 5 Коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "КЪДЕ ЩЕ ЗАРЕЖДАТ":

    Не ги мисли, в Германия има станции. Там от години се продават автомобили на водород макар и нищожно малко като количество.
  • 6 smag

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    особено,като ги гледаш на картинки