Отидете към основна версия

6 201 45

TechArt показа чудовищно Porsche 911 Turbo S

  • porsche-
  • 911-
  • techart-
  • porsche 911

GTstreet R разполага със 789 конски сили и интересен бодикит

Снимки: TechArt

TechArt показа своята версия на последното поколение Porsche 911 Turbo и Turbo S, което се различава с външни и вътрешни промени, както и такива в интериора. Спортното купе ще се произведе в лимитирана серия от 87 броя, а базовата цена за пакета започва от 73 хиляди евро.

Външно колата се е сдобила с промени в стил GT3 и GT3 RS, като това е видимо по променената предна броня с нов сплитер в долната част, както и отворите на предния капак, идентични с тези при последното GT3.

Калниците са се сдобили с раздувки, продължаващи до броните и праговете, а в предната част можем да открием и отвори за въздух, които най-вероятно имат и функционална роля.

Най-забележим в задницата е голям спойлер на няколко нива, а под него можем да открием емблемата на TechArt, която е заменила надписа Porsche. Ясно изразен дифузьор с два накрайника на ауспуха също е част от пакета.

В интериора промените се свеждат до желанието на клиентите, като в конкретния случай можем да видим основно претапицираните седалки, волан и табло с екстериорния жълт цвят по различни детайли, който внася доза контраст в тъмния интериор.

Най-интересните промени са тези при задвижването, където 3.8-литровия боксеров двигател вече генерира 800 конски сили и 950 нютон метра, благодарение на нови турбини и промени по софтуера на колата. От тунинг компанията предлагат и вариант със 710 конски сили и 900 нютон метра, ако решите, че не се нуждаете от повече мощност.

Окачването също е по избор на клиента, като вариантите са понижаващи с 25мм пружини, регулируеми амортисьори или състезателен сет с всякакъв вид настройка на амортисьорите, заедно със състезателни седалки и предпазна клетка в интериора. Джантите са в размер от 20 цола в предната и 21 цола в задната част със специален дизайн с карбонови дискове за по-добър въздухопоток.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини