Отидете към основна версия

5 486 3

Седемместен всъдеход от Infiniti

  • infiniti-
  • jx-
  • пебъл бийч-
  • лос анджелис 2011

След дълги седмици подклаждане на интереса с фрагментни снимки и спускане на информация "по лъжичка на час", Infiniti най-сетне представи новия си голям кросоувър JX. Дебютът на седемместния всъдеход се състоя на Конкурса по елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния.

Представители на марката продължават да говорят за JX като за концепт, макар да е пределно ясно, че изложбеният експонат няма да се различава от серийната версия на колата, която ще видят посетителите на салона в Лос Анджелис.

Във външността на JX се долавят доста елементи от дизайна на прототипа Essence - сходни са фаровете, радиаторната решетка и "къдравата" най-задна колонка на покрива. Като цяло автомобилът изглежда елегантно и хармонично, което е рядкост в сегмента на 7-местните всъдеходи.

От Infiniti обещават множество високотехнологични екстри за бъдещите купувачи на модела. JX ще разполага със системи за детекция на возила в мъртвата точна на страничните огледала, за предотвратяване на удар и куп други. За акустичния комфорт на пътниците ще се грижи уредба Bose Studio Surround с 14 говорителя.

От Infiniti споделят единствено, че под предния капак на новия им кросоувър има V-образен шестцилиндров двигател, без да уточняват допълнителни детайли. Най-вероятно става дума за 3.7-литровия мотор, монтиран на други модели на марката.

Бъдещите купувачи на JX ще могат да избират между две модификации на JX. По-евтината ще бъде с предно предаване, а задвижващи при по-престижната версия ще бъдат и четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини