Отидете към основна версия

15 835 38

Бихте ли се разделили с 18 хиляди евро за тази Lada Niva кемпер?

  • lada-
  • lada niva-
  • кемпер

Руснаците показаха, че не всички „домове на колела“ трябва да са скъпи

Преработена Lada Niva се бори за титлата за един от най-евтините кемпери на пазара. Моделът, който е базиран на добре познатия ни всъдеход е направен в Москва от фирмата Lux Form, а цената му е точно 18 250 евро. Компанията е добре позната в тази сфера в родната Русия и това не е първият ѝ подобен проект.

Модифицираната Niva вече е дълга 4.76 метра, широка е 1.74 метра, а височината ѝ достига 2.77 метра. Що се отнася до вътрешното разположение, то може да се види от снимките на проекта, а според описанието може откриете седящи места за двама. Тези места се превръщат в допълнително място за спане при нужда, а леглото също може да събере двама души.

Разполагате още с баня и тоалетна, като отделно разполагате със 70-литров резервоар за чиста вода и 40-литров резервоар за мръсна вода. Газовият котлон се захранва от 5-килограмова бутилка, която може да бъде използвана и за отопление.

Под капака можем да открием стандартен 1.7-литров мотор със 84 конски сили, който едва ли можем да наречем мощен, но предполагаме ще върши работа за придвижване от едно място до друго. Трансмисията е механична с 5 предавки, а задвижването е 4х4.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 43 гласа.

Свързани новини