Отидете към основна версия

12 041 14

Следващият Nissan GT-R няма да е много по-различен от настоящия

  • nissan-
  • gt-r-
  • r35-
  • r36

Очаква се R36 да има различен дизайн, но да използва същата платформа и двигател

Снимки: Nissan

Nissan GT-R R35 бе представен през вече далечната 2007 година и макар да е любим модел на милиони хора, то 14 години производство все пак ни показаха почти всичко, което може да се очаква. Или поне така смятахме. Изглежда, че от Nissan са на различно мнение и планират да пренесат част от вече утвърдените техники в следващото поколение на модела.

Според източници, запознати с плановете на японската марка, следващото поколение на Nissan GT-R няма да се различава особено с настоящото или поне щом се отнася до механичната част. Очаква се GT-R R36 да споделя същия 3.8-литров V6 с две турбини, като се очаква мощността му да бъде увеличена до около 600 конски сили.

Очаква се GT-R да не разчита на електромотори за своето задвижване, което макар да се харесва на голяма част от феновете, поставя под въпрос допускането на модела до Европа с все по-строгите правила за автомобилите. Очаква се GT-R R35 да приключи заслужено своя живот през 2022 година, а през 2023 да видим и дългоочаквания Nissan GT-R R36.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.

Свързани новини