Отидете към основна версия

24 288 40

По-добре автомобил на една година, отколкото чисто нов

  • автомобилът на старо-
  • нови автомобили-
  • надеждност

В повечето случаи повреди от всякакъв вид се случват в първите моменти от живота на автомобила

Снимка: Shutterstock

Притежаването на лично превозно средство е типично за българите, но също така то е е свързано с немалки финансови разходи и е източник на проблеми за мнозина. В последното проучване на CarGarantie показва, че от 2016 година се забелязва една интересна тенденция.

Става дума за това, че новите автомобили дефектират (ако въобще това се случи) доста рано, след напускането им на конвейера. Цената на ремонтните дейности също се увеличава, като този факт е вследствие на високите технологии (помощни средства за управление, контрол на замърсяването), които са много повече и стават все по-сложни.

Именно поради тази причина специалистите препоръчват покупката на едногодишен автомобил. Според тяхното проучване по-голямата част от дефектите в един нов автомобил възникват преди 25 000 километра. Само 19.4% се случват след този пробег и 22.4% след една година. Това се отнася за всички марки на европейския пазар. Така, след отстраняването им се получава, че едногодишните автомобили са по-надеждни от чисто новите.

По-голямата част от повредите засягат двигателят, турбото и скоростната кутия. И ако все пак държите на чисто нов автомобил, то съветът на специалистите е да се ориентирате към електромобил, тъй като повредите на електромотора са изключително редки, турбото очевидно не съществува и трансмисията често е обикновена единична предавка.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.

Свързани новини