Отидете към основна версия

7 281 20

Новият хиперавтомобил Aston Martin Valhalla впечатли с производителност и цена

  • aston martin-
  • valhalla

Aston Martin сподели подробности за новата суперкола Valhalla. Производството на новия модел трябва да започне през 2022 година. Ще бъдат пуснати общо 500 купета на стойност милион евро, а колата ще се появи и в новия филм за Джеймс Бонд.

Новият Aston Martin Valhalla е вторият модел на марката със средноразположен двигател. Не е толкова екстремен като пистовия Valkyrie, но впечатлява и с изпълнението си.

И ако при концепцията имаше V6 мотор с турбо, то серийният впечатлява с 4.0-литров с мощност 750-конски битурбо V8 от Mercedes-AMG. Той е сдвоен с два електрически мотора с мощ 100 конски сили - по един на всяка ос.

Така системната мощност е 950 конски сили, а максималният въртящ момент - 1000 Нм. Хиперколата е оборудвана и с осемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя, която е разработена специално за купето.

Суперавтомобилът на Aston Martin е с 4х4 задвижване и ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди Максималната му скорост е 350 км/ч. По-интересното е, че разработчиците са си поставили за цел нов рекорд на Нюрбургринг с време на обиколка под 6 минути 30 секунди.

В същото време Aston Martin Valhalla може да измине 15 км само на електрическа тяга. Но в този случай няма да е възможно да се развият повече от 160 км / ч. Хибридното купе се основава на въглероден монокок, така че теглото му е впечатляващо - 1 550 кг. То също така обещава добра аеродинамика и 600 кг притискаща сила при 240 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини