14 Май, 2021 14:45 3 689 14

Aston Martin казва „чао“ на механичната трансмисия

  • aston martin-
  • механична трансмисия

Британската компания повече няма да предлага „ръчки“

Aston Martin казва „чао“ на механичната трансмисия - 1
Снимка: Shutterstock

Aston Martin обяви, че от началото на 2022 година няма да продава повече нови модели с механична скоростна кутия. Компанията е една от малкото при които спортните автомобили можеха да бъдат оборудвани с три педала и традиционен скоростен лост, но вече предложенията на пазара стават все по-малко.

Aston Martin казва „чао“ на механичната трансмисия

Решението на марката е повлияно от все по-занижаващото се търсене на автомобили с механична трансмисия, като според изпълнителния директор, значение за прекратяването на „ръчките“ имат и европейските регулации, налагани в последно време.

Aston Martin казва „чао“ на механичната трансмисия

Както знаем, последните години се залага все повече на екологията и голяма част от производителите бяха принудени да се насочат към електрифициране на своята гама, като Aston Martin също не успя да се измъкне от това число.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    26 6 Отговор
    и на тия им омекнаха китките...
  • 2 Джамбаза

    9 6 Отговор
    Да не забравяме и кооперацията на Астън с Мерцедес, която ще им даде достъп до най-добрите автомати.

    Коментиран от #7

  • 3 требе стригане

    4 45 Отговор
    Нормално механичната трансмисия е за глпци.Като видите такъв леко го настигате и му опирате предницата в неговата задница с леко завъртане на волана към него го избутвате от пътя.

    Коментиран от #10

  • 4 Съдията Дред

    27 12 Отговор
    Спортен автомобил с автомат ? Целувка през джам. Скоро карах едно 911 , автомат, куатро. По спомените ми отпреди години 911 се караше доста различно, когато беше само със задно предаване и ръчка. Вярно , стабилно е, но удоволствие никакво. То искат и въобще да ни лишат от шофирането, а само да се возим.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    10 14 Отговор
    В скъпите коли ръчка искат само определени ентусиасти, купуващи специални едишъни по 200-500 бройки. Тъчтрониците сменят по-бързо, повечето скорости използват по-добре въртящия момент и за производителя е по-лесно да направи само един powertrain, който няма нужда от адаптации когато се слага ръчна кутия. Просто с 600 коня и ръчка не може да се ползва пълния пърформанс потенциал на двигателя.
  • 7 AM фен

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джамбаза":

    Мерцедесовият V8 битурбо го слагат само в най-евтиния модел Vantage, който е конкуренция на AMG GT. В DB11 и DBS Superleggera слагат техен 5.2 V12, еволюция от предния 6.0 V12 който го ползваха 20 години.
  • 8 Хо хо хо

    0 13 Отговор

    До коментар #5 от "требе стригане":

    Тва трябва да става на тесен планински път с тирове в насрещното и като тръгне да подържаш същата скорост като намали да намалиш и ти да не може да се прибере и ако има късмет ще си четеш подвига в новините.Класика в жанра срещу бклците .

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Солчица

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "требе стригане":

    По това което чета звучиш доста кисел. Ко става автомата да не е заминал и сега хейтиш тея дет си карат колите от градския?
  • 11 Солчица

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хо хо хо":

    Случайно да се любиш с "требе стригане" звучиш ми кат личната му мажоретка.

    Коментиран от #12

  • 12 Хо хо хо

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Солчица":

    Слабо не съм впечатлен
  • 13 Цървули,сър

    4 1 Отговор
    Тия пък кой ги брои,с надути цени на кошниците до небето,продават по 10 коли на година,смех
  • 14 незнайко

    1 0 Отговор
    Точно заради автоматиците колите са по скъпи !!! Ако има по евтин автомат от ръчна кутия нека някой да го каже кой е той !!!