Отидете към основна версия

3 402 11

Новото Audi RS3 дава заявка за един от най-бързите модели в този клас

  • audi-
  • audi rs-
  • rs3

От компанията представиха модела в Sportback и Sedan версия

Снимки: Audi

Преди няколко седмици от Audi разкриха техническите характеристики на новото RS3, а малко след това видяхме и снимки, които разкриха външността на спортния модел.

Сега от компанията официално представиха модела и дадоха заявка за един от най-бързите автомобили в този клас. Обновения модел дебютира със същия 2.5-литров петак и подобрено задвижване.

Външно може да отличим новото RS3 по агресивния бодикит включващ брони с по-големи отвори и специфичните за RS решетки тип “пчелна пита”. Фарове с променени дневни светлини също са запазени за най-спортния модел, като същото важи и за стоповете в задната част.

В интериора впечатление правят спортни седалки, волан обшит с алкантара и карбонови елементи по таблото, както и различни графики и функции на таблото и централния дисплей.

Все пак най-интересното се крие под капака, където редови петак с обем от 2.5-литра генерира 400 конски сили и максимален въртящ момент от 500 нютон метра. Ексклузивно за модела се предлага и автоматична трансмисия със седем предавки. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 3.8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 290км/ч.

Очаквано задвижването се предава към четирите колела, като отличаващ за модела е заден диференциал подобен на този при Golf R, предаващ въртящия момент индивидуално към всяко от задните колела. От Audi обещават подобрено поведение в завоите, както и специален дрифт режим.

По-големи спирачки и променено окачване също са запазени само за топ модела, като колата вече стои с 10мм по-близо до земята. Първите поръчки ще се приемат към средата на август, а цените започват от 60 хиляди евро за Sportback варианта и 62 хиляди евро за седана.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини