Отидете към основна версия

11 537 8

Том Ханкс продава и Toyota-та си Land Cruiser, направена специално за него

  • том ханкс-
  • toyota-
  • land cruiser-
  • fj40

Холивудската звезда Том Ханкс реши да се раздели и с любимата си кола. Неговата Toyota Land Cruiser FJ40 от 1980 година ще бъде продадена на търг от Bonhams, а колата не съвсем конвенционална. По този повод актьорът сподели подробности за всъдехода.

Факт е, че подобренията на Toyota-тата Land Cruiser FJ40 са направени специално за Том Ханкс. Сега под капака ѝ има 4.3-литров V6мотор от Chevrolet с мощност 180 к.с. Различна е и петстепенната ръчна скоростна кутия, която също е от General Motors.

Освен това всъдеходът е с променено окачване и е вдигнат. Самото окачване също е напълно променено. Всъдеходът на Том Ханкс е "обут" с гуми с размер 31-цола. Те са специално за офроуд и са с марка Toyo Open Country.

Салонът е оборудван с електрически спортни седалки от Porsche (въпреки че оригиналните седалки са запазени и се продават с колата). Освен това автомобилът има климатик и аудио система Sony. И специално за новия собственик, Том Ханкс е оставил автографа си върху колата.

Между другото, не всеки знае, че в колекцията от автомобили на Том Ханкс дори има кола от Полша. По-конкретно става дума за небезизвестното у нас "полско фиатче". А само преди седмица ви разказахме за караваната на Том Ханкс, която той също продава.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини