Отидете към основна версия

10 493 23

Миниванът Porsche изненада с асиметричен дизайн

  • porsche-
  • vision renndienst-
  • миниван

Седалката на водача се завърта на 180 градуса

Porsche сподели изображения на интериора на минивана с име Vision Renndienst, който ще е с електрическо задвижване. Фокусът е върху асиметричния дизайн, множество екрани и необичайна формула за сядане на шест души. Автор на проекта е Майкъл Мауер.

Седалката на водача е в центъра, а зад волана е ансамбъл от пет инструмента. Отстрани на предния панел има още два екрана, но те не са предназначени за водача, а за пътниците, които седят отстрани. Ако обаче автопилотът бъде включен, тогава централната седалка (тази на водача) може да бъде обърната и към вътрешността на салона.

На втори ред са разположени две седалки с разстояние между тях, а третият ред седалки представлява солиден диван с т.нар. "плаващи" подглавници. Те могат да бъдат инсталирани така, че да не пречат на гледката на шофьора, когато той гледа в централното огледало за обратно виждане.

Любопитно е още, че едната странична част има голяма остъклена площ, докато другата е почти напълно покрита от каросерийните панели. Според автора на проекта такова решение, от една страна, осигурява необходимата видимост, а от друга създава усещане за сигурност. Също така на изображенията можете да видите сензорни екрани на панелите от лявата страна.

Ще припомним, че компанията разработи Vision Renndienst преди две години, но го показа на обществеността едва през 2020 г. като част от Porsche Unseen - събитие, по време на което бяха представени тайни концепции. Тогава обаче миниванът можеше да се види само отвън и страните бяха еднакви. Уви, на този етап колата няма да влезе в серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.

Свързани новини