Last news in Fakti

19 Април, 2022 17:43 16 195 4

Още подробности за минивана на Audi

  • audi-
  • urbansphere-
  • миниван

Германската марка представи концепцията за първия си миниван Urbansphere

Още подробности за минивана на Audi  - 1

Според Audi, идеята за изграждане на Urbansphere е дошла, след като компанията е провела проучване сред своите клиенти в Китай. Германците са искали да знаят какви автомобили биха желали да карат клиентите от Поднебесната държава в бъдеще.

Още подробности за минивана на Audi

Засега не се говори за масово производство на подобен модел, но от Audi ни показват в какъв стил ще се развива дизайнът на марката през следващите години. Освен това Audi още веднъж подчертава, че марката свързва бъдещето си изключително с електрически превозни средства и системи за автономно шофиране.

Още подробности за минивана на Audi

Освен това създаването на автомобила преминава по необичаен сценарий - първо Audi прави интериора на Urbansphere и едва след това дизайнерите пристъпват към оформление на каросерията. Резултатът - според немската компания - е автомобил, който може да даде на пътниците "спокойствие", докато пътуват из града.

Още подробности за минивана на Audi

В салона на Urbansphere има четири отделни седалки, които предлагат огромно количество настройки. Освен това индивидуалните високоговорители са вградени в подглавниците на всяко кресло.

Още подробности за минивана на Audi

А основната характеристика на интериора на Urbansphere е огромен дисплей, който е скрит в тавана - той е почти със същата широчина като целия интериор. И това е интелигентен дисплей - пътниците могат да гледат едно видео или всеки да избере различно.

Още подробности за минивана на Audi

От Audi също така обещават, че самата кола ще може да „чете“ психоемоционалното състояние на човек. А ако е уморен или стресиран, колата ще предложи спокойна музика и дори масаж.

Още подробности за минивана на Audi

От техническа гледна точка голям интерес представлява автопилотът от ниво 4, който ще позволи на автомобила да се движи напълно автономно. Но в същото време в салона все още има волан и педали - ако водачът иска да поеме контрола, тогава той ще има такава възможност.

Още подробности за минивана на Audi

И най-важното, Audi уверява, че такъв автопилот ще се появи на серийните автомобили през втората половина на това десетилетие. Иначе системната мощност на минивана идва от два електромотора и е 396 к.с., а батериите трябва да издържат цели 750 км с едно зареждане.

Още подробности за минивана на Audi

Но не трябва да обръщате внимание на тези цифри: напомняме ви, че към момента това е само концептуална разработка. И още един интересен факт: Urbansphere е един от най-големите автомобили, произведени от Audi. Дължината му е 5.51 м. Тоест той е по-голям от такива гиганти като например Cadillac Escalade.

Още подробности за минивана на Audi


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е пак ли

    6 3 Отговор
    Нужно ли е през два часа да ни информирате за едно и също нещо в различна статия?

    В интерес на истината тази ми харесва повече от предишната!

    Но поне се разберете с колегата да не пишете едно и също! Ако толкова няма какво да пишете от седми април чакам статия за най-голямата автомобилна фабрика в света отворила врати в Тексас на този ден. Също така е най-голямата производствена сграда в света и е по-дълга от височината на бурж халифа - най-високата сграда в света. Отделно че в нея се изгражда най-големия завод за батерии в света. Но вие пишете за някакви концепции за след 20 години и картинки две статии в един и същ ден, но за настоящето не пишете?
  • 2 Васик Атанасова

    6 2 Отговор
    Ауди са номер 1
  • 3 Край

    2 0 Отговор
    Брей , че то това по-хубаво от старото Пежо 3008 бе.

    Коментиран от #4

  • 4 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Край":

    ....по-хубаво ако изключим цената