Отидете към основна версия

5 760 10

Електрическото Audi A6 ще бъде представено през 2022 година

  • audi-
  • a6-
  • e-tron

Очаква се моделът да влезе в продажба през 2023 година 

Снимки: Audi

Преди няколко месеца по време на автомобилното изложение в Шанхай от Audi представиха концепт на електрическото Audi A6 E-Tron, а след по-малко от година най-вероятно ще видим и готова за производство версия, която ще влезе в продажба през 2023 година. Информацията бе споделена от RoadShow, които цитират неизвестен говорител на Audi.

Очаква се електрическото А6 да се различава значително от модела с конвенционален двигател и най-вероятно ще бъде построено на платформата PPE, която се разработва заедно с Porsche. Най-вероятно ще споделя доста възли и технологии и с Q6 E-Tron, който от Audi потвърдиха, че също ще бъде пресдставен през следващата година.

При концпетуалния модел задвижването се осигурява от два електромотора върху предната и задната ос, като сумарната им мощност достига 476 конски сили, а максималния въртящ момент е 800 нютон метра. Максималният пробег би трябвало да е повече от 700 километра с едно зареждане, а за това ще се грижи батерия с капацитет от 100кВч.

Все пак от Audi потвърдиха, че ще има и по-базова версия, която ще използва само един мотор в задната част и ще ускорява от 0 до 100км/ч за по-малко от седем секунди. Не е изключено да видим и още предложения за задвижване и мощност, но за сега не се споменава нищо за тях.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини