Last news in Fakti

30 Юли, 2021 16:47 6 330 17

Audi Q4 E-Tron вече изминава над 530км с едно зареждане

  • audi-
  • q4-
  • e-tron

Марката представи два нови варианта за задвижване

Audi Q4 E-Tron вече изминава над 530км с едно зареждане - 1
Снимки: Audi

Audi Q4 e-tron се превърна в електрическия модел с най-голям пробег на германската компания, след като бе представена версията Q4 Sportback 30 e-tron. Тя разчита на електромотор в задната част, който генерира 204 конски сили, подобно на VW ID.3 и iD.4. Според тестовете на Audi, тази версия на кросоувъра е способна да измине 534 километра с един заряд на батерията.

Audi Q4 E-Tron вече изминава над 530км с едно зареждане

Другa новa вариация, която се присъедини към моделната гама на Q4 e-tron разчита ан два електромотора, които генерират 265 конски сили и позволяват ускорение от 0 до 100км/ч за 6.9 секунди, а максималната скорост тук е 180км/ч.

Audi Q4 E-Tron вече изминава над 530км с едно зареждане

И двата модела вече са достъпни за поръчка в Германия, а цените им започват съответно от 49 500 евро за модела с един електромотор и 50 900 евро за по-мощната модификация.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    7 6 Отговор
    А мощната 4х4 ли е или пак става само за разходка в парка?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Емил

    21 0 Отговор
    Да купиш SUV без двойно е като да си купиш Порше дизел или двутактово Ферари! Не, че не може, ама...

    Коментиран от #6

  • 3 Сигурно

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Ако е 4х4 ще я поръчаш веднага нали

    Коментиран от #7

  • 4 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤮👶🏿🤮👶🏿🤮👶🏿🍌👶🏿🍌👶🏿

    5 0 Отговор
    Не им вярвам на вага за пробезите и емисиите ахахаха защо ли рака 😂😂😂
  • 5 Не четеш ли

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Втората версия е с 2 електромотора! Ти как го разбираш това?

    Коментиран от #8

  • 6 Ти да видиш!

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    И като си купиш едно такова SUV с двойно предаване директно тръгваш към козите пътеки да го тестваш за офроуд, нали? За какво ти е двойно предаване на този паркетник, който дори и бордюр приятно ще му се налага да качва? Отдавна SUV е просто форма без съдържание.

    Коментиран от #9

  • 7 Емил

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сигурно":

    Зависи какво разбираш по "веднага". В космичен план "веднага" е около 100 000 години. Аз съм стар човек - за мен "веднага" е "докато съм още жив"!;)
  • 8 Емил

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не четеш ли":

    Никак! Може да е един за всеки мост, а може да е един във всяко задно колело! Конструкции всякакви!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Емил

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ти да видиш!":

    За SUV те подкрепям напълно!!! Тотална глупост! Ама аз живея близо до града, ама на село и то в планината и има 200 м в които път няма и снегорин не влиза. Така че ми трябва точно 4х4, но не за чукарите. До сега карах две - нормален седан и джип на шаси, ама не му излиза сметката заради данъци и застраховки!
  • 10 Българина

    3 6 Отговор
    в България със зимите които се задават 4 4 не е нужно. проблемът е в юниския реален пробег, особено в жега и студ
  • 11 пешо

    10 3 Отговор
    520 километра... с 30 километра в час? при 7% наклон (надолу)?
    как? ;)
  • 12 Ееееее

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Чак толкова много платформи ФВ няма! Те на една платформа правят десет коли, ти искаш да са измислили някакъв нов хипер автомобил. Не, моторите са два, един отпред и един отзад! А и предния върти отпред, а задния отзад!
  • 13 гост

    4 1 Отговор
    И след всички напудрени Вагиновски модели , новината от днес е , че за юни месец Модел 3 е втория най-продаван модел в Европа от ВСИЧКИ модели и то с минимална разлика с първия Голф !
    Tesla Model 3 е класиран на второ място в европейските продажби на автомобили за юни, като изостава само Volkswagen Golf хечбека за първото място. Катапултът на Model 3 към сребърния медал на подиума доказва, че електромобилността е тук, а Европа много добре може да е първият континент в света, в който електрически автомобил да доминира в продажбите на цял автомобилен сектор в определен регион.
    Нови данни от изследователската фирма Jato Dynamics разкриват, че изцяло електрическият седан от Tesla е малко по-малък ( под 1000 броя разлика ) от Volkswagen Golf. Моделът 3 продаде 25 697 бройки през юни в Европа . Tesla постигна много успехи и на европейския пазар през последните месеци. През март , например, Model 3 представлява над 10% от общите продажби на електромобили, като са продадени 24 184 бройки. Следващият най -близък конкурент беше Hyundai Kona EV, който през март в Европа продаде само 5643 броя.

    Коментиран от #14

  • 14 Ти да видиш!

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Хайде сега си представи какви ще са продажбите на Tesla model y, който ще е много по качествен, много по-евтин и на всичко отгоре ще е по-голям автомобил и е кросоувър, но въпреки това вероятно ще има по-голям пробег с едно зареждане, защото ще е по-лек. Ще отвее и golf по продажби, въпреки че въобще не са в един клас.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ти да видиш!":

    Всъщност си представям какви ще са продажбите на модела за 25 000 , те затова Тойота реват на умряло ! Фолксваген отдавна се борят за второто място поне в Европа , за друго са наясно , че няма да им стигнат силичките !
  • 16 ВикиЛексъсОсло

    2 1 Отговор
    Кога и как се разбраха Ауди и Алфа Ромео за названието Ку 4 - което Алфа Стелвио 4х4 ползва от 2015 г.?! Още повече е доста премиум и Алфа Ромео Стелвио Ку4 - с 510 коня е и с цена 98 000 евро за модела 2020г.!
  • 17 Бочко

    3 1 Отговор
    530 км ама друг път - сигурно по нанадолнището, без климатик на 40 градусовата жега или без парно зимата в студа и то с каква скорост? С нормално каране и включен климатик от София до морето я стигнеш, я не...