Отидете към основна версия

2 666 5

Mercedes ще представи електрическа E-Klasse, Maybach и AMG модели на изложението в Мюнхен

  • mercedes-
  • eqe-
  • amg-
  • maybach-
  • мюнхен

Осем премиери за марката, пет от които електрически

Снимки: Mercedes

До началото на автомобилното изложение в Мюнхен остава малко повече от месец и очаквано част от производителите разкриват плановете си за предстоящото събитие. Така направиха и от Mercedes, които обещават да представят осем модела, пет от които електрически.

Звездата на събитието според Mercedes ще бъде електрическата версия на E-Klasse – EQЕ. Новият модел обещава да бъде спортен, просторен и комфортен електрически автомобил. Към момента не знаем много подробности за него, а от марката показват единствено няколко снимки на които се виждат задните панели и стоповете.

В интериора конфигурацията е подобна на тази при EQS. Така нареченият Hyperscreen дисплей заема почти цялото табло с трие екрана с диагонал от съответно 12.3 инча пред водача, 17.7 инча в централната част и 12.3 инча пред пасажера. Разбира се, базовите версии ще пристигат с по-малки и по-малко на брой дисплеи.

Задвижването също ще бъде подобно с това на EQS, което означава, че задно разположен електромотор ще осигурява 333 конски сили и максимален въртящ момент от 568 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч ще отнема 6.2 секунди, а максималната скорост ще бъде 210км/ч. Очаква се пробегът с едно зареждане да достига 700км.

По-мощният вариант ще разчита на два електромотора и задвижване на четирите колела, съответно с 523 конски сили и максимален въртящ момент от 855 нютон метра. Тук ускорението до 100км/ч ще бъде окололо 4.3 секунди, а пробегът с едно зареждане около 676км.

AMG подразделението също ще вземе участие в шоуто с нов модел, който се очаква да бъде по-мощна версия на лимузината EQS. За сега няма официална информация, но се очаква той да генерира около 760 конски сили.

Maybach ще покаже електрически концепт, който да покаже как 100-годишна традиция при луксозните автомобили може да бъде пренесена в новата ера. Съдейки по загатнатия преди няколко дни модел, то най-вероятно ще видим премиерата на EQS SUV.

Преминавайки към хибридните автомобили, германската марка най-вероятно ще представи AMG GT 73 4-Door Coupe, което разчита ан 4.0-литров осмак и електромотор, генериращи 805 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра. Тук ускорението до 100км/ч отнема по-малко от три секунди.

Представената вчера S-Klasse Guard и повдигнатата версия на C-Klasse, All-Terain най-вероятно също ще намерят своето място в щанда на Mercedes.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини