Last news in Fakti

1 Август, 2021 12:00 11 221 30

Фалшиви части заливат пазара, бизнесът е по-печеливш от продаването на наркотици

  • daimler-
  • фалшиви части-
  • mercedes

Daimler е спомогнал за конфискуването на над 1.7 милиона продукта

Фалшиви части заливат пазара, бизнесът е по-печеливш от продаването на наркотици - 1
Снимки: Daimler

Фалшивите автомобилни аксесоари и части не са новост, но през изминалата година от Daimler отчитат бум в тяхното разпространение и съобщават за над 1.7 милиона конфискувани продукта. Престъпленията са се извършвали в най-различни части на света, а от компанията не дават информация за тяхната стойност.

Фалшиви части заливат пазара, бизнесът е по-печеливш от продаването на наркотици

От компанията собственик на Mercedes разкриват, че бизнесът с фалшиви части в момента е по-печеливш от продаването на наркотици. Освен физически задържаните части, близо 140 хиляди фалшиви продукта са премахнати от различни онлайн магазини и платформи за продажба.

Фалшиви части заливат пазара, бизнесът е по-печеливш от продаването на наркотици

От Daimler се притесняват още, че се фалшифицират важни части, като например накладки, което може да доведе до доведе до инцидент. На снимката може да видите разликата между оригинални накладки и фалшиви такива. Подобна е ситуацията с джанти и други важни елементи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    63 2 Отговор
    И СЪЩО КАТО НАРКОТИЦИТЕ МЕНТЕ ЧАСТИТЕ МОГАТ ДА ТЕ УБИЯТ
  • 2 Глупости

    39 15 Отговор
    Щом е китайско, значи е оригинално .
  • 3 гост

    86 32 Отговор
    Кво значи фалшиви части.Всичко се произвежда в Китай.Само дето на едното пише Мерцедес и струва 5 пъти повече.

    Коментиран от #5

  • 4 Котараков

    12 59 Отговор
    За бога братя българи, карайте електромобили, та да не се набутвате с фалшиви авточасти.
  • 5 Грета Тунберг

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Скъпи,ти да не купуваш части менте за Теслата?
  • 6 гост

    49 4 Отговор
    В България контрол няма.Всеки си внася и продава каквото си иска.Важно е да има далавера.Като започнем от крушки,които освен да заслепяват друго не вършат и масло менте за двигателя до окачване еднодневка и т.н.

    Коментиран от #11, #14, #22

  • 7 Джанти

    29 13 Отговор
    Много е важно да са ти оргинал джантите... иначе съседите ще се смеят и ще се пукясаш от комплекс.

    Коментиран от #17

  • 8 Кутьо

    65 3 Отговор
    Те и жените вече са менте

    Коментиран от #9

  • 9 ГАТЮ ОТ СЕЛО ЛАЙ KУЧКА

    20 4 Отговор

    До коментар #8 от "Кутьо":

    ПРАВ СИ,АЗ МОЯТА В РАЗБРАХ ЧАК СЛЕД ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ,КАТО ВИДЯХ ,ЧЕ ПИKAE ПРАВ ВЪВ ВЪНШНИЯ НУЖ НИК😵😫
  • 10 ШНОРХЛАНДИЯ

    36 5 Отговор
    ТО КАНДИДАТ ПРЕМИЕРА СЕ ОКАЗА МЕНТЕ ДОФТОР ТА ЗА ЕДНИ НАКЛАДКИ ША СЕ ВАЙКАМЕ🤓
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сатана

    4 35 Отговор
    Абе,когато сменяш накладки трябва да смениш и дисковете ,което някои не правят.Има си доказани компании,които произвеждат този продукт и са познати на афтермаркета.А и всеки занимаващ се с коли ще те светне Мерцедес с кои компании работи.
  • 13 Резене

    18 1 Отговор
    Последно време нови накладки на ТЕХТАR свирят, явно не оригинал!
  • 14 Грета Тунберг

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тока с който зареждаш Теслата и той е фалшив.Изгоря ми кексуалната играчка.Ако разчитах на мекия ти инструмент....

    Коментиран от #24

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 9 Отговор
    Докато се науча да знам от къде да пазарувам,за машенка що турски ментета от лагери до комутатори и тая електрическата джаджа за алтернатора с четките...В елхово правена един месец издържаше.Остави ами ще ти скапе акумулатора.1старост не радост...Реле алтернатор..Всичко за самара правеха менте.Сега рядко можеш да ме излъжеш....Не,че знам всичко,винаги колкото и да познаваш една кола,или жена можеш да бъдеш ...Изненадан!
  • 16 Еднонд Дантес

    26 4 Отговор
    Фалшиви части , как да си позволим оригинални части . Разликата е в пъти по висока . Караме и купуваме това което е по джоба ни .
  • 17 Jeep

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Джанти":

    Вaжно е зaщото aко cе пръcне ментето в някоя дупкa, може и невинни дa повлечеш cъc cебе cи.
  • 18 ежко

    36 3 Отговор
    Аха... Мерцедес да не се правят на много загриьени, ами да си преведат цените близки до нормалните!Разбирам,че за нещо което струва 2 лева искат да приберат 2000 ,ама едни накладки почти всеки що годен производител може да направи.Да не споменавам,че едно време шофьорите сами си сменяха феродото на барабаните спирачки и си го занитваха сами!Купуваха си само материала.

    Коментиран от #25

  • 19 Държа на качеството

    5 9 Отговор
    Купувам части само от лицензирани магазини и сервизи на Мерцедес.........е ясно че колчето ми влиза дълбоко но това ме кефи
  • 20 Жоро

    29 4 Отговор
    Е за какво... Сензор за фиат - 60 лв, за Ферари 280 лв. Сензора същия само кутийката друга. Крадеца от пари за части вика дръжте крадеца, а реално тия частни не струват и 30 % от цената си по магазините ама всеки гледа да дере процент и накрая обикновения човек го отнася.

    Коментиран от #23

  • 21 Лошото е

    29 8 Отговор
    Лошото е, че в 90% от случаите "ментетата" са с качеството на "оригиналите". Правят ги в едни и същи заводи, само се различават по марковите надписи и опаковката. И с дрехите и с много други стоки е същото.
    То си е и казано - "Надменното поведение и марковите дрехи правят селяндура точно толкова VIP, колкото дървения чук за пържоли прави една домакиня съдийка !"
  • 22 Трета Гунберг

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Скъпи, независимо дали си в Норвегия с Тесла или в пазарджишкото село с убитото Рено, аз знам че ти не си менте и горещо те желая. По начина по който пишеш усещам че не си много твърд, но за сметка на това си много малък и къс, за което овлажнена мечтая.
  • 23 Случаен

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Жоро":

    Не се говори за други марки, а за ментета, пише ти на опаковката "Ферари", а го е правил "Зин-канг-конг и сие" от най-евтините материали.
  • 24 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Грета Тунберг":

    Скъпа Теслата ми е с оригинална дрянова дръжка,няма нужда да я зареждам с фалшив ток!
  • 25 Хахахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "ежко":

    Ако искаш да караш Мерцедес или БМВ ще бъркаш дълбоко в джоба това са коли с история и класа и не са за хора който са дали последните си 5000 хил.лв за да се правят на богати а наистина са богати феродо се ковевеше на Москвичите как въобще можеш да сравняваш накладки за Москала който се движи с 80км/ч и автомобил като Мерцедес и БМВ примерно

    Коментиран от #26, #29

  • 26 gost

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Че те и Мерцедес и БМВ се движат с 80км/ч.
  • 27 Милен

    2 1 Отговор
    Да не говорим за шарнири и накрайници
  • 28 kiki

    5 0 Отговор
    Купете си китайска кола и все оригинални части ще взимате
  • 29 ежко

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Абе то е ясно премиум марките са за богати хора.Ама феродото си е феродо.Има по-меко,по-твърдо ама феродо е.Не е иридий, не е калифорний.А ламените отзад са от чилик - СТ20 или конструктивна стомана -никакви технически чудеса или свръх велики изисквания.Помня първите Ауди А4 дето ги пуснаха с алуминиеви носачи, на 20 -3- хиляди километра издаваха багажа, за нови коли говоря.Та тези стругари и майстори дето моцеха да сметнат сглобка, правиха втулки от добеа стомана, разстъргваха отворите и модифицираха носачите.От там насетне -няма разваляне,нама троп-троп.Ако ги смениш с нови -20-30 хиляди и пак същото.А комплекта беше 1800-2000лв.Той немеца като ги е правил тези коли ,ги е правил за немски аутобани,не за лунни пеизажи.
    Ама за друго ми неше приказката -как едни джанти за ауди А8 от дилъра ще струват 2000лв.парчето, а от италианският производител на същите джанти -по 800 бройката?Става дума за частен клиент който има много пари и цената не го събаря.Само че как да платиш тройно за едно и също нещо?За радост на ФВ груп ли?
    Да не отварям приказка,че съм виждал "ментета", по-добри от оргиналните.На теб в оторизиран сервиз сменяли ли са ти накладки /оргинални/ с метални влкючвания във феродото, дето бяха почнали да режат диска?И накрая да те накарат да платиш труда за подмяна на кола в гаранция?За Ауди А6 от магазина иде реч....
  • 30 moiraine

    1 0 Отговор
    О, те с фъшлии части ремонтират самолети, вие за някакви си автомобили сте се загрижили. Парица е царица, рожбенца, така че не се учудвайте.