Отидете към основна версия

7 342 21

Видео от Китай с електромобил Tesla Model 3, „плаващ“ по вода

  • tesla-
  • model3-
  • наводнение

Ненормалното време тази година доведе до многобройни валежи и наводнения на много улици в градовете. Екстремните условия на пътя породиха много любопитни ситуации. Видео на китайските наводнени магистрали, по които електрическият автомобил Tesla Model 3 буквално „плува“, беше публикувано наскоро в Twitter.

Шофирането по покрити с вода пътища е изпълнено с много опасности и изненади. Това важи особено за електрическите превозни средства, които използват електрически ток, който е фатален, когато се комбинира с вода. Китайският търсач на силни усещания обаче явно не се страхува.

Във представеното видео можете да видите, че понякога водата достига нивото на ветроупорното стъкло на колата, а Tesla-та буквално се превръща в автомобил-амфибия. Забележително е, че по-рано Илон Мъск заяви, че техническите характеристики на Tesla Model S позволяват на колата да "плава" в плитки води за известно време.

В същото време компанията не предоставя гаранция за ремонт на "удавени", по време на такива екстремни наводнения, автомобили. Сега на практика способността за преодоляване на водни препятствия е доказана и за Tesla Model 3. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.

Свързани новини