Last news in Fakti

9 Юни, 2021 11:44 4 731 29

Tesla Cybertruck ще може да зарежда безплатно в движение

  • tesla-
  • cybertruck-
  • слънцеви панели-
  • автономен автомобил

В Американското бюро за патенти и търговски марки бе подадена заявка за патент от компанията Tesla за слънчеви панели, вградени в капака на товарното отделение на електрическия пикап Cybertruck

Tesla Cybertruck ще може да зарежда безплатно в движение - 1

Според Teslarati заявка за патент от производителя на електрически превозни средства Tesla се е появила в каталога на Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) за слънчеви панели, интегрирани в капака на товарното отделение на пикапа Cybertruck - 110 елемента във формата от отделни ленти.

Когато капакът на товарното отделение е затворен, слънчевите панели отвън зареждат батерията на пикапа. В сгънато състояние лентите със слънчеви панели очевидно ще бъдат навити или сгънати под формата на акордеон. Илон Мъск написа в своя Twitter, че слънчевите панели могат да увеличат пробега на Cybertruck толкова, че той да не се нуждае от допълнителен заряд, естествено, ако имате късмет с времето.

Tesla Cybertruck ще може да зарежда безплатно в движение

Ръководителят на Tesla отбелязва, че ако сгъваемите слънчеви панели са инсталирани на електрическия пикап, автономността може да се увеличи с още 50-65 километра на ден. В този случай, според плана на Мъск, Cybertruck може да стане напълно автономен, тъй като средният дневен пробег в САЩ е само 50 километра.

Дали тази функция ще бъде интегрирана в серийната версия на електрическия пикап, все още не е официално потвърдено. Доставките на Tesla Cybertruck трябваше да започнат през втората половина на тази година, но според слуховете стартът може да бъде отложен за 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 20 Отговор
    Стогодишните си загубиха съня, Илон им показва всеки ден колко са нефелни, ха ха ха

    Коментиран от #11, #16, #21

  • 2 Иво

    12 11 Отговор
    Чудя се как може някой да харесва и да си купи въобще този дялан с теслата сайвант!!! Говоря за " дизайна", иначе за ел.колите и като цяло Тесла одобрявам напълно! Може би, защото живея още в реалния живот а не във виртуалния...

    Коментиран от #3, #19

  • 3 Браво

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Щом не говориш за виртуални неща, вероятно си го видял на живо за да знаеш че не ти харесва?

    И обикновено ще си го купят такива хора, който дори когато ги видиш на живо виртуално ще ти покажат един среден пръст за мнението ти, защото много добре знаят какво е то, но въпреки това ще си купят пикапа, защото хич не им дреме за твоето мнение.

    Пък ти си се обличай и прави неща с които да се харесаш на околните и си изграждай лъскава опаковка. Живей заради мнението на останалите. Хората които купуват пикапа, ще го купят заради съдържанието и възможностите, които то им предлага, а не заради опаковката.

    Коментиран от #7

  • 4 провинциалист от провинция Тракия

    4 4 Отговор
    Допреди теслата си мислех, че в оная част на света само нагризаноябълковите дялат комунистически дизайн и повече от това няма накъде. Ама не би...
  • 5 омъскаряване

    14 5 Отговор
    "безплатно" е само сиренцето в капана за мишки!
  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    14 7 Отговор
    Слънчевия панел щял да увеличи с 50 км на ден и то само ако е слънчево?! Ами да сложи и едни педали с динамо за биологична енергия - ще увеличат дневния пробег с още 10 км, но по надолнище! В един детски клуб ще изобретят много по-ефективен електромобил! И този фукльо щял да закара 1 милион човека на Марс!
  • 7 Кажи честно

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Ти на доктор ходил ли си скоро? Или си по рождение така? Какво съдържание? Хахаха...."Среден пръст" като ти чета размишленията стигам до извода че си на 15- 16 години..
  • 8 Turbo

    11 4 Отговор
    Ако имаш късмет, пробега се увеличавал с 50 км хахахаха било безплатно, тесларски глупости на търкалета.В северните щати сигурно е много слънчево през цялата година хахахаха всеки фермер кара повече от 50 км дневно,там разстоянията са големи и се пътуват повече километри.Гласите си тесларските опорки според възможностите на кибергрозника,нищо ново на хоризонта,само ще ще ще и неизпълнени обещания на афрото.Като тръгне в производство и някоя независима агенция направи изпитание за потвърждение на характеристиките на кибергрозника тогава ще джафкате теслари.

    Коментиран от #13, #18

  • 9 kotiss

    9 1 Отговор
    всеки има право на лош вкус
  • 10 Тойота

    7 1 Отговор
    Това нещо много грозно бе.Да не би дизайна да е правен в час по трудово от незрящи деца инвалиди със специални образователни потребности?
  • 11 Грета Тунберг

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Обичам те норвежецо!Тати е поръчал за сватбата ни точно такава кола.И аз съм фенка на Тесла.Целувам те и чакам да се обадиш,мили.

    Коментиран от #12

  • 12 Нели

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Грета Тунберг":

    Докато чакаш да започнат производството на това грозилище и дочакаш предложение от този джендър гост,ще станеш стара мома.
  • 13 Ти кога ли си имал късмет

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    Така е, 50 километра бонус безплатен пробег ще има само, ако пече цял ден слънце, а ти въртиш капака на пикапа винаги срещу слънцето. В реалността, средно я получиш по 10 километра на ден за годината, я не получиш. Все пак това са 3600 км годишно, което за размерите и теглото на такъв пикап, означава около 15-20 литра на 100 разход на гориво или от 180 до 240 литра бонус от момичетата на късмета всяка година?

    Ти кога за последно си имал такъв късмет? Някой да ти подарява по 200 литра гориво годишно?

    А ако говорим за фермери, Това означава безплатно поливане, ако с този ток си захранва помпата за поливане на полето, вместо за целта да ползва бензинова помпа. Да не говорим че бензинова помпа не може да бъде пусната в сондаж и трябва генератор, който да захранва електрическа помпа с пусната в сондажа.

    Коментиран от #14, #17, #22, #23

  • 14 Turbo

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ти кога ли си имал късмет":

    Имаш мислене на второкласник с нелоб къзом.Предлагаш да похарча $ 40 хилки за кола,за да спестя 200 литра гориво на година?Ти си по зле и от племенника ми тесльо.
  • 15 Гост

    4 3 Отговор
    При 14 часа слънцегреене в Маями или ЛА може да увеличи пробега с 50 км на ден. Сега да го закарат в Oхайо, Мичиган, Орегон, Аляска или Върмонт и да видим колко слънчев ток ще събере, като там облаците са 24/7.
  • 16 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Нещо не се виждат СайбърТРИЦИ да се движат из градовете. Шо тъй ма?
  • 17 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ти кога ли си имал късмет":

    Аз спирам на сянка, да не ми се напича колата. Ти сигурно си единствения който ще иска да спира на слънце, а после ще похарчи всичкият слънчев ток за да си охлади пикапа от жегата. Танто за кукуриго е вашата работа. Всичките теслопи60ци сте слън4асали.
  • 18 Елън Мъск

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    Следваш ме навсякъде из Мрежата, така обичам. Любопитен ти е моят жезъл май

    Коментиран от #20

  • 19 TSLA

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Дизайнът е на Lockheed F-117 Nighthawk, бро.
  • 20 Turbo

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Елън Мъск":

    С този Ник ли пишеш сега пловдивски рачиватсарк тситуа.
  • 21 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Показа че сте електроглупаци щом ще си носиш само панелите за ток в коша...и това било патент 🤣🤣🤣🤣,утре ще патентова ремарке с дизелов агрегат с който ще увеличи пробега със 200 км ако агрегата е с 10 лт резервоар🤣🤣🤣
  • 22 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ти кога ли си имал късмет":

    И какво ще качиш в коша? Трябва да свалиш батериите...и за кво ти е само да си возиш батериите гл упчо
  • 23 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ти кога ли си имал късмет":

    Ти и от петролодобив ли почна да разбираш? Ти връзка с главния мозък имаш ли? Тия панели да не са правени от въздух- силиция нали се ДОБИВА,ОБРАБОТВА за да стане на ЕЛЕМЕНТИ ОТ ПАНЕЛИ-КОЛКО ЕНЕРГИЯ СЕ ИЗРАЗХОДВА ОТ-ДО ИЛИ ТИ САМО КРАЙНИЯ ПРОДУКТ ВИЖДАШ МУ ХЛЬО...ПОМПА ЩЕ ПОТАПЯЛ ЕДЕОТА МУ С ЕДЕОТ

    Коментиран от #25

  • 24 Психо Доктор

    0 0 Отговор
    ИЗЧАДИЕ.
  • 25 Лай си, не ми пречиш!

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хайл":

    Отивай да качваш 30 километра денивилация с тира през Монблан, но на десетия километър внимавай да не те блъсне някой самолет, че те летят на такава височина!

    Коментиран от #26, #27, #28, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.