Отидете към основна версия

8 188 14

Пиян шофьор заспа в Tesla с включен автопилот (ВИДЕО)

  • tesla-
  • автопилот

Колата сe е движила с около 100 км/ч в лявата лента

Снимка: VG

Вече няколко пъти ви разказваме за различни инциденти с автомобили на Tesla с включен автопилот и заспал или липсващ на шофьорското място водач, като по-голямата част от тях се случват в САЩ. Този път инцидентът се е случил в Норвегия, а за него разказва местната полиция, заедно със свидетел на случката.

Както може да видите и във видеото, белият Model S се движи с около 100 км/ч в лявата лента на пътното платно, а според свидетеля, това се е случило в продължение на около 10 км. Водачът на снимащия автомобил няколко пъти се опитал да събуди шофьора на Tesla-та, чрез сигнал с клаксон, но това така и не помогнало.

В крайна сметка, автомобилът влиза в тунел, където автопилота бавно намаля и отбива в дясната част на пътя, като дори това не събужда пияния водач. Малко след това на мястото се появява и полиция, която успява да събуди 24-годишния шофьор, който отрича да е шофирал автомобила. Все пак той получава няколко обвинения, включително за безотговорно шофиране и шофиране под въздействието на алкохол.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.

Свързани новини